Marjan

Kako je i najavljeno, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan žalila se na presudu Prekršajnog suda u Splitu kojom se investitorica Tereza Žderić oslobađa od optužbe da je u uvali Ježinac nastavila provođenje zahvata na parceli k.č. 9335/1, koja se nalazi na zaštićenom području bez potrebnih dopuštenja.

Dok se radovi nastavljaju, "borba" oko tumačenja koji građevinski akt je trebala... Nastavi čitati

Općinski sud u Splitu danas je odbio tužbu bivšeg splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je od Društva Marjan tražio 25 tisuća kuna zbog povrede ugleda i čast.

Naime, Krstulović Opara je zbog komentara na Facebooku optužio Društvo Marjan, no sud mu je sve odbio te će bivši poteštat morati platiti parnične troškove postupka.

Podsjetimo, Krstulović Opara je zbog uvrede tužio ovo... Nastavi čitati

Kako su izvijestili iz Grada Splita, sutra je na splitskom Marjanu organizirano branje maslina.

Okupljanje je sutra u 10 sati kod Tudorovog čempresa na Marjanskom putu. Od ubranih maslina proizvest će se ulje.

"Polovica proizvedenog maslinovog ulja donirat će se Udruzi MoSt koja brine o beskućnicima, dok će preostala količina biti flaširana i etiketirana kao jedinstveni suvenir grada Spl... Nastavi čitati

Kako javljaju iz Park šume Marjan, u idućim danima djelatnici će uređivati kameno stepenište od čempresa Šimuna Tudora do Prvog vrha.

Evo što su najavili na društvenim mrežama:

"U idućim danima, djelatnici Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan radit će na obnovi i uređenju kamenog stepeništa koje vodi od čempresa Šimuna Tudora do Prvog vrha", piše na Facebook stranici Park šume Mar... Nastavi čitati

Ispred Centra za posjetitelje Park-šume Marjan, na Trumbićevoj obali, rezervirana su dva parkirna mjesta koja će se koristiti kao polazišna stanica električnog autobusa Park-šume Marjan.
Električni autobus nabavljen je u okviru projekta "Marjan 2020" te će se koristiti za ekološki prijevoz posjetitelja u okviru prometnica Park-šume Marjan.
O rasporedu vožnji i načinu korištenja građani će biti p... Nastavi čitati

Posljednja točka dnevnog reda donijela je raspravu o Prijedlogu rješenja o razrješenja dužnosti koordinatora za zaštitu i očuvanje Park šume Marjan.

Jakov Prkić (predsjednik GV Grada Splita) je kazao da Gradsko vijeće nije nadležno donijeti odluku o razrješenju Srđana Marinića.

Ivana Zelić Relata (HDZ) je kazala da je za Marinića izmišljeno mjesto, a sve kako bi Marinić ostvario dječake snov... Nastavi čitati

Sve one koji su danas zatekli na Marjanu dočekao je nemili prizor.

Naime, Kako nam javljaju čitatelji, borovi su odlomljeni i takvi stoje nad parkiranim automobilima.

– Nadamo se da će netko reagirati jer što bi se dogodilo da je jača bura nego li je danas – zabrinut je čitatelj.

Osim toga, naišli su i na prizor opasnosti od odrona.

Na tom dijelu nalazi se zaštitna traka upozorenja koj... Nastavi čitati

Imenovano je novo Upravno vijeće JU PŠ Marjan kojim će predsjedavati diplomirani ekonomist i poduzetnik Tomislav Tukić, a članovi su odvjetnik Karlo Siminiati Čupić, diplomirani ekonomist Igor Rudan i doktor šumarstva Goran Jelić.

Nakon razrješenja s funkcije predsjednika UV JU PŠ Marjan, Srđan Marinić je imenovan Koordinatorom za zaštitu i očuvanje Park šume Marjan, a funkciju će obavljati vol... Nastavi čitati

Prava drama odvijala se jutros na splitskoj Rivi u samom centru Splita.

Naime, dogradonačelnik Grada Splita Bojan Ivošević nastavio je svoju ‘čistku’ te je odlučio stati na kraj bespravnom objektu od devet četvornih metara na splitskoj Rivi.

O ovom kiosku u nekoliko navrata govorilo se i u medijima.

Naime, još prije četiri godine je taj objekt postao nacionalna tema kada je bračni bar... Nastavi čitati

Kao što smo ranije izvijestili, ovog vikenda je započelo redovito održavanje tunela Marjan. Stoga je promet preusmjeren preko Park šume Marjan, odnosno kao što je svima poznato, kruži se preko Bena, plaže Obojena, Zvončaca pa sve do Zapadne obale.

Novonastala situacija izazvala je prometni kolaps, a vozači su nestrpljivi i zgroženi. Na redakcijski mail (info@dalmacijadanas.hr) javila nam se uzn... Nastavi čitati

[caption id="attachment_425651" align="aligncenter" width="1200"] Srđan Marinić[/caption]

Nezavisni vijećnik iz Kluba "Centra" i predsjednik Društva Marjan, Srđan Marinić pisao je na Facebooku te je uz priloženi video odgovorio splitskim MOST-ovcima.

Naime, još uvijek je aktualna i vruća tema u Gradu Splitu problem Marjana, a sve je ponovno komentirao i Marinić. Dodao je i video uz poruku ko... Nastavi čitati

[caption id="attachment_161357" align="aligncenter" width="1000"] Damir Grubšić[/caption]

Jedna od bitnijih i delikatnijih točaka dnevnog reda na Gradskom vijeću Grada Splita je ona 12. točka o prijedlog razrješenja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

Srđan Marinić (Centar) bio je izvjestitelj za tu 12. točku dnevnog reda, a odmah nakon njega riječ je uzeo, sada već bivši ravnat... Nastavi čitati

Danas je na splitskom Marjanu, u sklopu akcije “World Clean Up Day”, održana akcija čišćenja.

Okupljanje je bilo dogovoreno kod Sjevernih vrata, sve što je trebalo ponijeti su bile  rukavice, dobra volja i veselje.

Pogledajte kako je sve izgledalo.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="477302,477303,477304,477305,477306,477307,477308,477309"]... Nastavi čitati

U grad podno Marjana stigao je dugoočekivani električni mini bus.

Na javnoj nabavi koja je bila raspisana u sklopu projekta "Marjan 2020 - brdo prošlosti oaza budućnosti" odabrana je ponuda za električni mini bus tvrtke "Wawa".

Nabavljen je bus za manji broj putnika bez štetnih emisija koji će prometovati unutar područja šume Marjan. Mini bus je iskrcan na Poljud, ali još neće u funkciju.

... Nastavi čitati

Dipl. ing. elektrotehnike Stipe Mušura, zaposlenik Javne ustanove park Šuma Marjan bit će vršitelj dužnosti ravnatelja, a Damir Grubšić razriješen ako tako odluči gradonačelnik Ivica Puljak i potvrdi Gradsko vijeće. Takav prijedlog rješenja izglasalo je u utorak Upravno vijeće JUPŠM.

Mušura, inače član HDZ-a, došao je u ustanovu 2011. godine iz Parkova i nasada, a u JUPŠM je stručni suradnik sl... Nastavi čitati

Predsjednik Upravnog vijeća Srđan Marinić otkrio nam je kako će novi "vršitelj dužnosti" biti osoba koja je zaposlenik Javne ustanove Park Šuma Marjan. Sjednica je zakazana za 14 sati u Banovini i to će biti praktički jedina tema.
Grubšić (zasad) bez komentara
Razlog smjene Marinić nije želio javno otkrivati, no poznato je da dosadašnji ravnatelj Damir Grubšić, postavljen za vrijeme koalicije HD... Nastavi čitati

U sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina. Uz to, završena je i sanacija i prenamjena kamenog zdanja nekadašnjeg golubarnika iz 1968. godine u edukacijski paviljon za djecu – Školu u prirodi. Uskoro će to postati polazna točka edukacijske rute o Marjanskim kameni... Nastavi čitati

U tijeku je uređenje trim i brdsko-biciklističke staze na Marjanu i to u sklopu projekta "Marjan 2020-brdo prošlosti-oaza budućnosti".

Riječ je o radovima čija je ukupna vrijednost 719.398,50 kuna i koji su sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izvođači radova su tvrtke NEIR d.o.o. i IMA projekt d.o.o.

Nakon što je posljednjih godina Marjan, zbog dugogodišnjeg neodržavanja š... Nastavi čitati

Otkako se predsjednik Republike našao na meti kritika prosvjednika u uvali Vruja, diljem Hrvatske otkrivaju se slični slučajevi ilegalne gradnje. Tako i na Marjanu gdje je investitor, umjesto da obnovi potporne zidove, razrovao brdo iznad splitske plaže Ježinac.

Kako je riječ o intervenciji u zaštićenom području, iz Javne ustanove za upravljanje park šuma Marjan tražili su zaustavljanje radova.... Nastavi čitati

Sutra se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a organiziraju ga zavidni paraziti s balature koji se napušavaju u luksuzu.

Iz Društva Marjan su poručili da ne trebate ići na Vruju jer ugođaj možete doživjeti i na Ježincu u Park šumi Marjan.

-Apsurd br. 1
Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Grada Splita u veljači 2020. izdaje Gr... Nastavi čitati