Hrvatska

Vatrogasna stranica "Vatrogasci - oni su naši heroji" objavila je da je 3. prosinca 2021. preminuo vatrogasac Dean Skocanić.

"Tragično nas je napustio dugogodišnji operativni član DVD Opatija, DEAN SKOCANIĆ (1974 - 2021).

Profesionalni vatrogasac u IPVP INA od 1994., a operativni član DVD Opatija od 1999. Dean, vatrogasni časnik 1. klase, nositelj je vatrogasne brončane plamenice, brončane m... Nastavi čitati

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak od 12:30 drži presicu o omikronu u Hrvatskoj.

Na presici su i epidemiolog Bernard Kaić te mikrobiologinja iz HZJZ-a.

Podsjetimo, HZJZ je provodio screening nakon što je Ruđer Bošković objavio kako njihove analize ukazuju da se u dva uzorka radi o omikronu, piše Index.

"Dokazali smo kod dva pacijenta omikron soj"... Nastavi čitati

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ objavila je u ponedjeljak 6. prosinca 2021. izjavu „Ljubavlju nadvladati pandemiju straha“, koju prenosimo u cijelosti.

Pandemija bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, stavila je pred nas nove izazove i prisilila nas da napustimo uobičajeni način života i prihvatimo epidemiološke mjere koje zahtijevaju samoizolaciju, cije... Nastavi čitati

Klinika za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u žarištu je borbe protiv epidemije već gotovo dvije godine. Kapaciteti su popunjeni, a osjećaju tek mali predah. Popušta pritisak na hitni prijem, a dnevno hospitaliziraju 15-ak oboljelih od COVID-a. Infektologinja Jelena Budimir Mihalić iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" kazala je u razgovoru za Dnevnik Nastavi čitati

Kako su javne svađe, COVID potvrde i najava referenduma utjecali na rejting stanaka i političara?
Rejting stranaka
Vidljive su neke promjene trendova - ali vodeće tri stranke zadržale su svoje pozicije.

Da su sada izbori građani bi ponovno najčešće birali vladajuću stranku. HDZ, uz blagi pad u odnosu na studeni, bira najviše ispitanika: nešto više od 27 posto (27,4 posto u studenom). SDP je d... Nastavi čitati

Jelena Veljača, osnivačica inicijative Spasi me, gostovala je u intervjuu tjedna u TNT-u N1 televizije. Govorila je o slučaju femicida u Splitu te općenito obiteljskom nasilju i kako se u hrvatske institucije ponašaju u takvim slučajevima.

Za početak je govorilao Splitu i tome kako je moguće da Splitsko-dalmatinska županija iam sigurnu kuću sa samo 1... Nastavi čitati

Osnivač i nekadašnji šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro podržao je referendumsku inicijativu kojom MOST namjerava ukinuti covid-potvrde.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Sinoć sam u pratnji svog saborskog kolege Nikole Grmoje podržao referendumske inicijative kojima je cilj zaustaviti vladavinu "stožerokracije".

Još od predsjedničke kampanje komuniciram i zalažem se za to da nar... Nastavi čitati

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine održalo je konferenciju za novinare vezano za posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića o događajima u Bosni i Hercegovini, u kojima, kako tvrde, relativizira, a u određenim trenucima i umanjuje opseg počinjenog genocida u Srebrenici, piše HRT.

- To je jedna vrsta organskog primitivizma, da Bošnjake promatra... Nastavi čitati

Sve su oči ovih dana uprte u omikron, a nepoznanica je i dalje mnogo. Može li on pogoršati tijek pandemije ili je možda skrenuti prema vlastitom uništenju?

"Od početka se znalo da, kako virus mutira, postoji mogućnost i da mutira u oblike koji izazivaju teže oblike bolesti, ali takvi virusi koji izazivaju teže oblike bolesti i visoku smrtnost obično presude sami sebi time što ubiju domaćina. To... Nastavi čitati

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2.796 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 29.478.

Među njima je 2.381 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 310 pacijenata.

Preminulo je 68 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 631.037 osoba zaraženi... Nastavi čitati

Gošća Dnevnika Nove TV u subotu je bila saborska zastupnica MOST-a Marija Selak Raspudić.

Ona je kazala kako je interes za potpisivanje peticije za referendum o COVID potvrdama, koju je inicirao MOST bio velik i zahvalila se volonterima koji sakupljaju potpise, kao i građanima, kako bi "konačno preuzeli stvari u svoje ruke u upravljanju pandemijom."
... Nastavi čitati

Cijela 2021. godina je, osim po pandemiji, u znaku općeg poskupljenja.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku na godišnjoj razini, cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju na godišnjoj razini u prosjeku su više za 3.8 posto. Osim plina i goriva, jedan od najvećih udaraca na kućni budžet svakako je poskupljenje hrane. Litra ulja je u odnosu na prošlu godinu u prosjeku skuplja za pet kuna... Nastavi čitati

RTL je večeras objavio rezultate istraživanja koje su proveli u suradnji s Promocijom Plus, a tiče se referenduma o tome da se ukinu covid-potvrde.

Kako je javljeno u emisiji RTL Danas, većina građana, kaže njihovo istraživanje, protivi se referendumu - njih 56 posto.

36 posto je onih koji podržavaju ovakav oblik izjašnjavanja birača u epidemiji. ... Nastavi čitati

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gostovala je u Dnevniku Nove TV.

Marija Bubaš je kazala kako su u petak čekali jedan uzorak, danas ih je ukupno dva na analizi, a u ponedjeljak se očekuje još uzoraka, te rezultati ovih.

"Ovo je sasvim jedna obična priča o novoj varijanti virusa SARS COV 2, kao i o svakoj drug... Nastavi čitati

Danas je Most krenuo sa skupljanjem potpisa za referendum kojim traže ukidanje covid-potvrda.

Grmoja je jutros kazao kako ima informacije da HDZ ljudima prijeti otkazom ako potpišu za referendum.

HDZ mu je brzo odgovorio. Uz mnoštvo raznih uvreda, nazvali su ga i lažljivcem.

Sad se opet javio Grmoja, kaže da je HDZ nervozan.

"Velika je nervoza zbog referenduma o ukidanju Stožera i covi... Nastavi čitati

U Hrvatskoj je inače 4465 novih slučajeva zaraze, tisuću manje nego prošle subote, preminule su 54 osobe.

Trenutno se analiziraju uzorci dvije osobe. To su dvije oboljele osobe koje epidemiološki izgleda da su povezane, no s trenutnim podacima se ne zna koji je točno izvor zaraze, kazala je za RTL Danas Goranka Petrović, epidemiologinja HZJZ-a.

"T... Nastavi čitati