Jednoglasnom odlukom vijećnika splitskog Gradskog vijeća, stadionom Mosora u Žrnovnici od ponedjeljka službeno upravlja splitska gradska Javna ustanova Športski objekti.

Radi se o sportskom kompleksu na predjelu Pricviće koji je već godinama, pa i desetljećima, bio otuđen od Žrnovnice i njenih stanovnika.

POVEZANI SADRŽAJ:

Tek što je prošlo dva dana od spomenute odluke splitskih gradskih vijećnika, na terenima u Pricviću – nezamisliv prizor. Učenici iz obližnje OŠ Žrnovnica našli su se na pomoćnim terenima, što je do sada doslovno bilo nemoguće vidjeti.

Na situaciju se osvrnuo NK Mosor Žrnovnica, klub koji je osnovan 2018. i koji je već dvije godine srčano bori da na terenima Mosora uvjeti budu isti za sve.

“Evo prvog rezultata rada uprave NK Mosor Žrnovnica. Nakon dugih 15-ak godina osnovnoškolci u Pricviću!! To je bio jedan od jednakovažnih ciljeva za Žrnovnicu.
Pitanje je kako? Pa naravno da je našom zaslugom i zaslugom Grada!

ALI! Ovako to ide kad “ti” godinama pokušavaš otvorit vrata tog centra svima i boriš se za svoje misto. Kada jednog dana napokon ta vrata otvoriš, provališ tu bravu, dok se samo slegneš kako bi spustija alat i malo odmorija, prvi kroz vrata prolete neki pojedinci gotovo nepozvani. Ili su možda cak bili i pozvani od onog tko je godinama bio iza vrata i na kucanja nije odgovarao da bi im kad su ušli rekao “Pa nikad nije bilo ni zabranjeno da uđete!”.

Nije, nije, još prije koji mjesec pozivana je policija, ljude se tjeralo sa igrališta.
Betonsko igralište koje je uništeno bez ikakve dozvole koristili su svi mještani, onaj iza vrata je uništio i napravio manje. To manje su također svi koristili, dok jednog dana onaj iza vrata nije sklonio branke i koševe te ocrtao parking na tom igralištu. Kada bi netko došao igrati, namjerno su se tamo parkirala vozila kako bi onemogućila bilo kakvu igru.

Ovi jeftini potezi ustvari pokazuju kakav tko obraz ima, u prvom redu mislimo na obraz onoga iza vrata, ali ima i onih u drugom redu!” – poručio je NK Mosor Žrnovnica putem Facebook stranice.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime