Danas je splitsko Gradsko vijeće donijelo povijesnu odluku vezanu uz stadion na Pricviću u Žrnovnici. Za komentar te odluke smo se obratili dopredsjedniku kluba NK Mosor Ivanu Bartuliću.

OKONČANA VIŠEGODIŠNJA AGONIJA Povijesna odluka: Grad Split preko svoje javne ustanove preuzima upravljanje Mosorovim igralištem

“Kakav bi komentar mogao biti nego da smo svi u klubu oduševljeni i sretni zbog takve odluke koju je Grad donio. Drago nam je da Grad misli na svoje građane i da dovodi napokon stvari u red, pogotovo kad pričamo o Pricviću”, kazao nam je na početku razgovora sugovornik.

Problemi su se gomilali godinama.

“Istina, bilo je dosta problema, ne bi pričali sad o njihovim razlozima. Oni su nekad bili pravne, nekad moralne prirode. Češće moralne prirode, jednostavno nije tu bilo dobrog odnosa prema mještanima i samom mjestu”, pojašnjava nam.

“Borba za jednaka prava”

U svakom slučaju, čini se da će Žrnovčani napokon moći normalno koristiti teren.

“Idemo korak po korak. Prvo i osnovno, moramo naglasiti da je Grad neosporni vlasnik godinama, nije to od jučer. Samo je Grad dosad to prav davao jednoj udruzi, dakle korištenje i održavanje. Sada je Grad rekao – “dosta, mi ćemo to koristiti i održavat”, odlučio je svakome pružiti jednaka prava.

Ovo za što smo se mi borili nije bilo u cilju da se nekoga izbaci s Pricvića, protjera, oduzmu neka prava ili ne znam što. Ovo je samo bila borba za to da svi imamo jednaka prava, da sve one udruge koje žele na jedan normalan način koristiti taj centar da imaju pravo na to. A ne isključivo jedna udruga, kao što je bilo do sad. Grad je to učinio na ovaj način, tako da je preuzeo upravljanje pod svoje i dijelit će termine onima koji budu htjeli koristiti teren i budu aplicirali. Očekujem da će sve biti u dogovoru s mještanima Žrnovnice.

Mi bi htjeli da Pricviće ipak na jedan način ostane naše,  odnosno da se odluke ne donose bez stanovnika Žrnovnice. Prioritet nam je da udruge koje su u Žrnovnici imaju nekakvu ekskluzivu na korištenje. Ali dapače, ako ima potreba i da neki klubovi iz grada žele tu nešto s vremena na vrijeme  koristiti, zašto ne!? Npr. evo Hajduk je velik klub, naš najveći klub, i ako Hajduku nešto treba, može doći i napravit trening na gradskoj imovini. Do sada je bio slučaj da je Hajduk mora uvijek napraviti protuuslugu za to”, kaže nam dopredsjednik kluba Bartulić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime