Poznati fotograf snimao kadrove planine, a onda je se nad horizontom pojavila Italija

Za razliku od uobičajene situacije kada se ovi kadrovi vide za vrijeme puhanja bure, sada je puhalo jugo


Nije rijedak slučaj da se Italija, točnije vrhovi Apenina, mogu vidjeti s obalnih planina naše strane Jadrana. U nekim situacijama, Apenini se mogu vidjeti čak s vrhova Dinarida južne BiH. Ovakvo što najčešće se javlja neposredno nakon (značajnog) slabljenja bure ili njenog prestanka, kada ona očisti zrak od vlage i smoga, pa vidljivost biva izvrsna.


POVEZANI SADRŽAJ:

Osim toga, Apenini se s našeg obalnog gorja u pravilu vide neposredno nakon zalaska sunca, mada se rjeđe viđaju i za dnevnog svjetla.

Tako se s Kozjaka, Mosora, Biokova, Dinare… mogu vidjeti vrhovi Apenina udaljeni i preko 300 kilometara.

Poznati zadarski fotograf Aleksandar Gospić sinoć je snimio zaista fascinantan prizor s južnog Velebita, s Debelog Brda. Naime, nad horizontom je “izronila” Italija, odnosno planinski masiv Apenina.

“270km daleki Corno Grande (2912m) i vrhovi Gran Sasso skupine talijanskih Apenina ukazuju se sa druge strane Jadrana kroz oblake koji se uzdižu uz Velebit” – opisao je Gospić svoju fotografiju. Vrlo su rijetke situacije kada se Italije s naše obale može snimiti za vrijeme puhanja južnih vjetrova, kao što je to bio slučaj sinoć.Podsjetimo, prošlih mjesec dana hrvatske i talijanske medije oduševile su fotografije talijanskih fotografa koji su s Gargana snimili dalmatininske obalne planine, ali i otoke…Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime