KAKAV PRIZOR! Ovako izgleda snježno Biokovo snimljeno iz Italije

Biokovo je snimljeno iz sela Vico del Gargano koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 450 metara iznad mora na poluotoku Garganu

Nije rijedak slučaj da se s naše obale, odnosno obalnih planina vide vrhovi Apenina u Italiji. S Biokova, Mosora, Kozjaka, ali i Dinare, Visa, Korčule… najčešće se vidi Corno Grande -Gran Sasso, najviši vrh Apenina. Italija se iz Dalmacije najčešće vidi neposredno nakon prestanka puhanja bure i to nedugo nakon zalaska Sunca.


Rjeđe se događa da se s talijanske obale Jadrana vide naše planine. Upravo se to dogodilo početkom ove godine. Biokovo je snimljeno iz sela Vico del Gargano koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 450 metara iznad mora na poluotoku Garganu. Udaljenost Biokova od ovog sela je oko 178 kilometara.

Na fotografiji se vide obrisi naše najviše obalne planine čiji su vrhovi prekriveni snijegom.

2017. se pojavila fotografija Palagruže i Biokova koja je također navodno snimljena s Gargana, no mnogi su izrazili sumnju da se radi o fotografiji iz zrakoplova.


Foto: Valerio Agricola

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
236
Haha
8
Hagić
38
Hmmm
5
Plač
5
Grrr
5
Molim?
13

2 KOMENTARI

  1. Poštovani,
    na Gargano sam boravio, između ostalog 2013. godine, i od kuhara jednog restorana u Peschici saznao da je Palagružu za dobra vremena moguće vidjeti s vrha tog gradića.
    Srdačno,
    Perhoč

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime