POČELI SU RADOVI U GRADSKOJ LUCI SPLIT Plenković: “Naša je Vlada odlučila napraviti renesansu hrvatske obale”

"Iznimna mi je želja da naša gradska luka ostane luka života. Ne samo građana Splita, nego i naših otočana" - kazao je Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave SD županije


Danas su počeli radovi na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja Obale kneza Domagoja I i II u Gradskoj luci Split“.


Projektom je planirana dogradnja Obale Kneza Domagoja I i II u svrhu omogućavanja kvalitetnog priveza katamarana, a istim zahvatom omogućit će se proširenje putničkog koridora i bolja protočnost putnika, ali i ostalih pješaka koji koriste Obalu kneza Domagoja. Od 2016. do 2019. godine broj putnika koji se prevoze katamaranima porastao je za 60%. U 2016. godini prevezeno je 714.034 putnika, a u 2019. godini 1.145.818 putnika.

SVEČANO ZAPOČELI RADOVI U SPLITSKOJ LUCI Plenković: “Split zaslužuje da ova obala bude njemu na ponos”

Nakon provedbe projekta stavit će se u upotrebu četiri veza za katamarane koji su trenutno van funkcije. Dogradnjom će se omogućiti funkcioniranje operativne obale za privez i odvez katamarana odvajanjem operativne obale na dio za privez, ukrcaj i iskrcaj te opskrbu brodova od dijela koji služi za pješačku komunikaciju. Ujedno će se zelenim pojasom odvojiti i dio operativne površine kojom se služe automobili i kamioni za ukrcaj na trajekte.

“Želim se zahvaliti predstavnicima Vlade što su prepoznali važnost građana Splita i od početka dali podršku ovom projektu. Vjerujem da je ovo samo početak revitalizacije ovog dijela grada. Slijedi nam rješavanje prometnih gužvi. Iznimna mi je želja da naša gradska luka ostane luka života. Ne samo građana Splita, nego i naših otočana”, kazao je Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave SD županije.“Projekt je inicirao ravnatelj Mihanović, a sufinancirat će sredstva iz Europske unije. Riječ je o projektu koji će se realizirati do kraja 2021. godine. Tako će Splićani i brojni turisti dobiti šansu da ovom dijelu grada imaju komforniji pristup. Naša je Vlada odlučila napraviti renesansu hrvatske obale. Sve to doprinosi boljem povezivanju hrvatskih otoka i obale”, kazao je premijer Andrej Plenković prilikom svečanog otvaranja radova.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.KREĆE REKONSTRUKCIJA SPLITSKE GRADSKE LUKE Radovi će trajati devet mjeseci: Evo svih detalja!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime