Zima je omiljeno godišnje doba mnogih planinara zbog snježnih radosti koje zima u planinama pruža. Planinari Planinarske udruge Jelinak Trilj prošlog vikenda organizirali su tradicionalni pohod na vrh Kamešnice, planine koja dijeli Dalmaciju od Bosne i Hercegovine.

VEZANI SADRŽAJ:

Planinare je na putu prema vrhu dočekala surova zima s vjetrom i jakim snijegom. Temperatura je pala ispod -10 stupnjeva, a za razliku od prošlih nekoliko zima, snijega ima u izobilju. U blizini skloništa Žlabina zanimljiv prizor: planinar razodjeven do pasa, bez obzira na to što je temperatura zraka bila toliko ispod nule.

Doznajemo da se radi o legendarnom planinaru Darku Radoviću koji već tradicionalno sudjeluje na ovom usponu na Konj i koji ni ovaj put nije propustio priliku doslovno na svojoj koži iskusiti dvoznamenkaste minuse. Vrlo je omiljen i rado viđen u planinarskim krugovima.

Nadamo se da planinar avanturist nije imao posljedice po zdravlje zbog izlaganja surovim vremenskim uvjetima, no znamo da je postao instant planinska zvijezda te da su ga mnogi mobiteli snimili.

Radović za vrijeme lanjskog uspona na Konj

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime