U izvanrednom ambijentu i prisustvu preko 200 planinara, u organizaciji PD Jelinak Trilj, održan je tradicionalni 20. zimski uspon na Konj, 1856 m/nv. Za uspon na Konj odvažilo se čak 120 planinara, prkoseći velikom snijegu, magli, padavinama kiše, susnježice i snijega a na samom vrhu ogromnom vjetru, vijavici i temperaturi -13 stupnjeva.

Nema za planinare lošeg vremena, mnogo jača je ljubav prema prirodi i planinama a kada se okupi ovako veliki broj hrabrih i odvažnih planinara, adrenalin radi mnogo jače, te dodaju: ovakvi prizori mogu se vidjeti samo u ratnim filmovima!

– Posebno treba istaknuti nadljudske sposobnosti Ante Romca i njegovu udarnu grupu, koji su isprtili cijelu stazu do vrha, koja je bila sve samo ni najmanje normalna.

Zahvaliti se moramo svakako i HGSS-u, koji su veoma aktivno sudjelovali u ovoj pustolovini, sa tri vozila i velikim brojem članova a uspon su popratili do samog vrha i bili spremni na svakom dijelu staze za intervenciju. Hvala Bogu, sve je prošlo bez i najmanjeg problema, svima na zadovoljstvo!

Zahvaliti se moramo i DVD-u Trilj, koji su sa dva vozila stigli do skloništa sv. Mihovil i pomogli u dostavi potrebnog materijala. I članovi DVD-a su popratili uspon do samog vrha, spremni za svaku pomoć – poručuju iz Planinarskog društva Jelinak Trilj.

Zahvaljuju i svim planinarima i svim planinarskim društvima, na velikom odazivu i sudjelovanju na 20. tradicionalnom usponu na Konj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime