“CIJELO BRDO ĆE GORIT” Lavčević se vratio u Dicmo, mještani šokirani riječima njihovog djelatnika

Mještani su ponovno spriječili strojeve, a ostali su šokirani kad su čuli namjere jednog od djelatnika splitske tvrtke

Oko 10 sati u četvrtak radnici Lavčevića ponovno su se vratili u područje planiranog kamenoloma na području Imber-Sičane. I ovaj put su ih mještani Dicma i Neorića svojim tijelima spriječili u pokušaju prolaska lokalnom pristupnom cestom. Među njima je bio i općinski vijećnik Petar Maretić, koji se protiv otvaranja kamenoloma na ovom području bori već desetak godina.


Povezani sadržaj

– Jutros su na silu pokušali ući u područje planiranog kamenoloma, ali mještani su bili spremni. Opet smo ih spriječili tijelima, a sad kad vidimo da ne namjeravaju odustati, organizirat ćemo dežurstva na pristupnoj cesti za čije korištenje, ponavljam, “Lavčević” nema suglasnost lokalnih vlasti. Još jednom ponavljamo, nećemo dopustiti da se priroda devastira i kamenolom otvori na štetu svih mještana – kazao je u dahu Maretić.

Napominje i da su mještani i ovaj put pozvali policiju, a posebno ga brine ono što je načuo iz razgovora djelatnika Lavčevića koji su bili na terenu.

– Osim radnika s bagerom, tamo su se nalazila još dvojica iz Lavčevića. Načuo sam da jedan od njih na telefon nekome govori da ukoliko ne uđu u područje planiranog kamenoloma ili ne dobiju produženje dozvole, cijelo brdo će gorit – govori nam općinski vijećnik Petar Maretić. Sve što je čuo ispričao je policijskim službenicima.


Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj postavili smo upit o događaju, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

U srijedu smo kontaktirali tvrtku Lavčević oko posljednjeg pokušaja ulaska u područje planiranog kamenoloma, no nismo dobili nikakav odgovor. Dodatno smo postavili pitanje o riječima njihovog djelatnika, s obzirom da su mještani to shvatili kao ozbiljne prijetnje.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime