ZVJERSKI UBIJENA OBITELJ Na današnji dan srpske paravojne snage su smaknule četveročlanu obitelj Čengić

Zvjerski su ubijeni supružnici Drago (39) i Nevenka (32) te njihovi maloljetni sinovi Slobodan (11) i Goran (5), nakon čega su zločinci zapalili njihovu i sve preostale hrvatske kuće u selu


Danas, na 29. godišnjicu zvjerskog ubojstva četveročlane obitelji Čengić, župan šibensko-kninski Goran Pauk i njegovi zamjenici, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Darkom Nekićem, predstavnicima općina Ervenik i Kistanje te predstavnicima Samostalne demokratske srpske stranke položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomen-obilježja ispred kuće obitelji Čengić u zaseoku Šašići kod Ervenika, te na posljednjem počivalištu obitelji, na mjesnom groblju kod crkve sv. Mihovila. Svetu misu služio je don Ivan Perković.


U večernjim satima današnjeg dana 1992. godine, u zločinačkom pohodu srpskih paravojnih postrojbi, zvjerski su ubijeni supružnici Drago (39) i Nevenka (32) te njihovi maloljetni sinovi Slobodan (11) i Goran (5), nakon čega su zločinci zapalili njihovu i sve preostale hrvatske kuće u selu.

„Za nas su ovi dani izuzetno tužni i bolni, vraćaju nas u vremena patnje i stradanja, a posebno nas boli što zločinci koji su zvjerski ubili moga brata i njegovu obitelj za to nisu adekvatno kažnjeni.“, kazao je Vlade Čengić, izrazivši nadu kako će se u dogledno vrijeme u sjećanje na obitelj njegova brata njihova nedovršena obiteljska kući urediti kao spomenik.

„Ministarstvo branitelja, kojega sam ovdje predstavnik, podupire nastojanja obitelji i stavlja se na raspolaganje za financijsku i svaku drugu pomoć kako bi se nedovršena kuća obitelji Čengić uredila i postala spomenik, trajni podsjetnik na njihovu tragičnu sudbinu.“, kazao je državni tajnik u Ministarstvu branitelj Darko Nekić.

U znak sjećanja na obitelj Čengić u kolovozu 2007. godine podignuto je spomen-obilježje u dvorištu njihove nedovršene obiteljske kuće.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
10
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime