“ŽUTI” JURE PO PETU POBJEDU U NIZU: Đoković nastupa u Sinju, gradu alke i košarke

"Nisam sretan, ja sam presretan zbog povratka. Momcima ide odlično", kazao nam je Ilija Đoković

Ilija Đoković

Večeras u 18.00 u gradskoj dvorani u Sinju Alkar i Split igraju susret domaćeg prvenstva. Rezultatom 84-71 Split je ove sezone prvi put dobio Sinjane, bilo je to još krajem rujna prošle godine. Žuti su upisali još jednu pobjedu na ispraćaju 2020. godine, bilo je to u Sinju, a rezultat 92-69.


Prosinac prošle godine će ostati kao upamćen po ozljedi Ilije Đokovića, organizatora igre Splita. Bio je Sveti Nikola, prva minuta gostovanja Splita kod Mege… Ilija Đoković prošao je kroz sredinu, ruka je ostala unatrag, nastradalo je rame. Bolni grč na licu momka koji je toliko očekivao od sezone sa “Žutima” Pokušao je odigrati još jedan napad, ali rame je ostalo spušteno. Slijedili su dani neizvjesnosti, pregledi, operacija ili ne. Na kraju je odlučeno da operacije neće biti.

Ilija Đoković

– Bili su to teški dani, najteže je bilo čekati hoće li mi trebati operacija ili ne. Znao sam da s operacijom gubim sezonu, a bez nje su mi izgledi da ću zaigrati bili puno veći – priča nam Đoković.

I evo ga, točno 90 dana od ozljede, Đoković se vraća na parket, bit će u momčad za utakmicu protiv Alkara u Sinju (subota u 18 sati). Iza njega su brojni treninzi, mukotrpni rad, pa oni prvi kontakti koje je najprije odrađivao s juniorima, priključivanje treninzima prve momčadi. Rame je sve izdržalo.

– Nisam sretan, ja sam presretan zbog povratka. Momcima ide odlično, nadam se i vjerujem da ću barem malo pomoći u našim nastojanjima da budemo u sredini ABA lige i osvojimo titulu prvaka. Imamo odličnu momčad, oduševljen sam atmosferom, serijom pobjeda s novim trenerom – kaže Đoković.

Na parket će istrčati s brojem 0 na leđima, “desetke” se odrekao kada se na Gripe vratio Roko Ukić.


– To je Rokov broj, nosio ga je uvijek u Splitu. Nije bilo dvojbi, premda sam i ja “desetku” nosio cijelu karijeru. Ali, kada je Roko u pitanju naravno da sam mu prepustio njegov broj. Izabrao sam nulu, jer osjećam da je ovo neki moj novi početak, vjerujem uspješan, i za Split i za mene – zaključio je Đoković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime