Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u četvrtak svečanosti povodom završetka dvanaest milijuna kuna vrijednih radova na prvoj fazi uređenja komunalne lučice Batala koja uključuje šest plivajućih pontona sidrenog sustava, ukupno dugih 600 metara, s pet stotina vezova za domaće stanovništvo.

Župan je ovom prilikom istaknuo kako je projekt potrajao zbog problema s dozvolama, ponavljanjem studije utjecaja na okoliš, ali i zatvaranja financijske konstrukcije, a izrazio je veliko zadovoljstvo što je konačno završen.

– ”Čestitam ŽLUD-u jer ovakav projekt nije jednostavno ostvariti. Dobro je da korisnici neće uslugu plaćati skuplje te da su svi dosadašnji korisnici veza našli svoje mjesto. Projekt je reprezentativan i svojim izgledom, a to ovaj grad zaslužuje”, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te napomenuo kako treba ulagati u daljnji razvoj.
”Županijska lučka uprava Dubrovnik je već puno ulagala ove godine na području Dubrovnika, od pristaništa u Gružu, Porta, Šipana, Komolca”, istaknuo je župan te dodao kako vjeruje da će zajedno s ŽLUD-om u ulaganja u projekte ući i Grad Dubrovnik.

Ustvrdio je i kako su i tijeku pripreme za važne projekte ribarskih luka u Veloj Luci i Sustjepanu, proširenja luke u Ublima i Cavtatu, kao i nove trajektne luke u Perni te pristaništa u Korčuli. Ravnatelj županijske lučke uprave Željko Dadić rekao je na svečanosti kako je dva milijuna kuna osigurano iz sredstava ŽLUD-a, dok je deset milijuna kuna zaduženje kod HBOR-a, a napomenuo je kako, bez obzira na ta visoka ulaganja, neće doći do povećanja cijene veza.

– ”Cijene veza se nakon ovog ulaganja neće mijenjati, jer su određene pravilnikom Ministarstva pomorstva, po kojem se može naplatiti najviše 200 kuna po dužnom metru. Na njih smo smjestili i još uvijek smještamo 500 plovila domaćeg stanovništva koji imaju važeći ugovor sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik”, rekao je ravnatelj Dadić te dodao kako će u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Županijom iznaći sredstva za drugu fazu, odnosno uređenje istezališta, hortikulture te parking mjesta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0