Župan na stalnoj vezi s premijerom oko potresa: “Nema mjesta panici”

Jak potres se epicentrom u blizini Makarske oko 13.53 sati zatresao je Dalmaciju

Dalmaciju je danas zatresao jak potres magnitude 4.5 po Richteru s epicentrom u blizini Makarske. Potres se osjetio diljem dalmatinskih gradova, mjesta i sela te u trenutku udara izazvao veliku paniku među stanovnicima.


Osim što je prestrašio stanovnike, potres je nanio manje štete na pojedinim objektima. Tako je na Dubcima i u Žeževici došlo do manjeg odrona stijena koje su malo oštetile asfalt, a u Drumu pored Imotskog oštećena je crkva svetog Ante.

S obzirom na to da je epicentar bio u Splitsko-dalmatinskoj županiji, župan Blaženko Boban je pozvao sve da smire paniku i kazao da nema više opasnosti nakon potresa.

– Županija će biti pri pomoći u saniranju šteta koje su nastale od potresa. Želim smiriti građane i nema nikakve panike. Sve je uredu. U četiri ili pet navrata sam bio sa Srđanom Kuščevićem, ravnateljem županijskog Centra 112 i zaista što su bili obasuti velikim brojem poziva, drugo nije bilo nikakvih problema. – kazao je župan u razgovoru za Radio Dalmaciju te dodao kako se više puta tijekom dana nakon potresa čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je ponudio u slučaju potrebe sve raspoložive resurse Vlade.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0