Mali Mirko je prva beba rođena u Splitu u 2019. godini. Mama Lukrecija Soldo iz Runovića rodila je prvu splitsku bebu u novom litu, a jutros ju je posjetio župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Kako su izvijestili iz splitskog rodilišta, beba je rođena prvih sekundi 2019. godine. Župan je majci i bebi donio prigodne poklone i zaželio im puno zdravlja i sreće.

– Srce mi je ispunjeno iz više razloga. U 2018. u splitskom rodilištu rođeno je 204 bebe više nego lani. To je prvi porast novorođene djece od 2012. Ovo nam je indikator dobrog smjera demografskim mjera na svim razinama.

Naše mjere usmjerne su na revitalizaciju Dalmatinske zagore i zato su nam ovi podaci ohrabrenje. Nadam se da je nakon 6 godina pada sada imati prekretnicu i da ćemo doseći brojku od 5 tisuća poroda koju smo davno imali u ovom rodilištu. Zahvaljujem svom osoblju koje je bilo dežurno prošle noći i koje vodi brigu o svačijoj sigurnosti. Svima od src hvala i svako dobro u 2019. – kazao je župan Boban.

VEZANI SADRŽAJ:

Čini se da je bio pravi “fotofiniš” kada je u pitanju prva beba rođena u Dalmaciji. U sinjskom rodilištu također prvih sekundi 2019. godine na svijet je došao mali Petar. Petar je težak 3,7 kilograma i dugačak 52 centimetra i drugo je dijete sretnih roditelja Jelene i Joze Pavića iz Tijarice.

Jelena Pavić i sin Petar. Foto: Ferata

Dok je uz pomoć sestre primalje, gospođe Zorice, pripremala svog dječaka za njegovu prvu fotografiju u životu, Jelena Pavić je kazala za Feratu:

– Sve je prošlo u najboljem redu. Nakon sina Ante, evo došao nam je i Petar. Išlo je sve brzo. Došli smo u rodilište nešto iza 23 sata i evo, minutu iza ponoći rodila sam drugog sina. Zahvaljujem osoblju na svemu i drago mi je što sam rodila u Sinju

Gospođa Jelena kazala je da joj je bitno zdravlje djeteta i sreća u obitelji, ali i da joj je jako drago zbog činjenice da je njen sin prva beba rođena u Hrvatskoj u ovoj godini te da je na to ponosna.

Svima neka je srećom!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime