Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta. Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, postigla je ove godine izniman uspjeh u QS rangiranju!

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu. ZŠEM je prva visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS).

– Izuzetno smo ponosni što smo primili ovo značajno priznanje kao TOP 200 Global MBA programa, zahvalan sam našim alumnima, nastavnicima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente – kazao je dr.sc. Đuro Njavro, dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 200.000 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta, te 20.620 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumna pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu. Uza sve to, QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost.

Iskustvo s MBA-a:

Antonio Žabčić ubraja se u generaciju mladih koji su MBA na ZŠEM-u upisali odmah nakon završetka studija, ali i to se pokazalo kao dobar životni i profesionalni potez jer su mu poznanstva tijekom studentske razmjene otvorila mnoga vrata.

„Znanje koja sam stekao na MBA-u upotrebljavam u svakodnevnome poslovnom okružju tražeći napredna rješenja i ostavljajući dojam lidera koji zna što radi.

Bio sam i prvi ZŠEM-ov MBA student koji je međunarodnu razmjenu proveo na IPADE Business School Mexico Cityju, poslovnoj školi koju časopis Forbes svake godine redovito uvrštava među prvih pet najboljih dvogodišnjih programa MBA-a na svijetu. Svi profesori dolazili su s prestižnih američkih sveučilišta poput Harvarda i Yalea. Predavanja su nalikovala na poslovne sastanke u velikim svjetskim korporacijama i na njima bi se nakon čitanja poslovnih izvješća konstruktivno raspravljalo.”

Taj mladi poslovni čovjek kojem se tek smiješi, čini se, međunarodna karijera, studentsku praksu obavljao je u tvrtki Hugo Boss u New Yorku kao poslovni analitičar za tržišta SAD-a i Kanade, a sada je zaposlen je u Porscheu Stuttgart kao dio tima za postprodajnu strategiju za model Porsche Taycan, prvi električni Porscheov model.

Osim ZŠEM-ovih profesora i stručnjaka, na MBA studiju predaju i međunarodni profesori s prestižnih američkih i europskih sveučilišta kao što su SDA Bocconi u Milanu ili University of Michigan u Ann Arboru, SAD. Suvremene metode izvođenja nastave, simulacije, poslovni slučajevi, projekti s poslovnom zajednicom i poticajno studentsko okruženje polaznicima pružaju znanja i vještine za unapređenje poslovanja i napredovanje u karijeri. Program je prilagođen zaposlenim osobama te se predavanja održavaju radnim danom u popodnevnim satima i subotom.

Prijave za MBA su u tijeku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime