ZRAČNA LUKA SPLIT Milijunta putnica Croatia Airlinesa 11 dana ranije nego lani: “Godinama dolazim u Dalmaciju, Hvar mi je najdraži!”

Predsjednik uprave Krešimir Kučko darovao je milijuntoj putnici 2 besplatne povratne krate za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa

Croatia Airlines, nacionalni avio prijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je zabilježio milijuntog putnika u ovoj godini. Ovogodišnja jubilarna putnica je Julia Susanne Halbritter koja je stigla u Split letom OU 413 iz Frankfurta. Na prigodnoj svečanosti koja je na Resniku održana nakon slijetanja zrakoplova u 13 sati i 45 minuta, predsjednik uprave CA Krešimir Kučko darovao je milijuntoj putnici 2 besplatne povratne krate za jedno od međunarodnih odredišta CA, po izboru putnika. Jubilarnoj putnici nagradu je uručio Nikša Novak, glavni direktor zračne luke Split.


Julia je inače turistkinja iz Njemačke, iz grada Frankfurta. U Dalmaciju je došla s mužom i kćerkom. Doznajemo da ima vlastiti filmski studio, a voli i obožava hrvatske otoke i Dalmaciju. Najdraži su joj grad Hvar i otok Sv. Klement. Gost je u apartmanu “Kod Tonča” na Paklenim otocima, gdje svake godine odsjeda. Prošlih godina je iznajmljivala jedrilicu, pa je iz prve ruke upoznala sve čari Jadrana, otoka i obale.

– Ova nagrada će mi puno značiti. Oduševljena sam ovim što mi se danas dogodilo, nema sumnje, Hrvatska će mi sada biti još draža zemlje – kazala je iznenađena i presretna Njemica.

Godina rekorda

Milijunti putnik CA ove je godine zabilježen najranije u povijesti tvrtke, 11 dana prije nego 2016. godine. U prvih 6 mjeseci ove godine CA bilježi rast putničkog prometa od 10 posto. U tom je razdoblju u zrakoplovima prevezeno 80.000 putnika više nego u istom razdoblju lani.

Pri tom je u međunarodnom putovanju prometu zabilježen 11,6 posto više putnika, a u domaćem prometu 5 posto više putnika. Rast prometa je, među ostalim, rezultat uvođenja 4 nove sezonske linije iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt, a nastavili su se obavljati i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Saint Petersburg, koji su uvedeni 2015. godine. Tako je kompanija u 365 dana uvela čak 8 novih međunarodnih linija i na tržištu ponudila dodatnih 100.000 sjedala. CA zbog pozitivnih trendova putničkog prometa te povećanog opsega letanja, osobito tijekom vrhunca turističke sezone, u kojoj će se obavljati 105 letova na dan, ove godine planira prevesti preko rekordnih 2 milijuna putnika, prvi put u povijesti tvrtke.

Ove godine CA leti direktno u 39 europskih odredišta u 24 države, a u floti ima 14 zrakoplova, 4 Airbusa 319, kapaciteta 144 sjedala, 2 Airbusa 320 kapaciteta 174 sjedala, 6 turbo prop zrakoplova Dash 8Q400 kapaciteta 76 sjedala i 2 unajmljena zrakoplova CRJ 1000 sa 100 sjedala.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0