Zračna luka “Franjo Tuđman” poslala još jedno priopćenje: Za incident sa zrakoplovom Croatia airlinesa kriva je- bura

Iz zagrebačke zračne luke poslali su još jedno priopćenje u kojem su naveli neka dodatna objašnjenja

Nakon što se zrakoplov Croatia airlinesa na letu iz Zagreba za Dubrovnik 16. lipnja, zbog jake bure namjeravao vratiti u zagrebačku Zračnu luku, ali je zbog “nedovoljnog broja ljudi za prihvat zrakoplova” završio u Rimu, stiglo je još jedno priopćenje Zračne luke Franjo Tuđman.


U prvom priopćenju kazali su kako su otvoreni za promet svaki dan u tjednu od 0 do 24, poslali su još jedno priopćenje, prenio je Index hr.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Slijedom događaja u noći 16./17. lipnja vezano uz let OU664 ZAGREB-DUBROVNIK, odnosno slučaja iznenadne bure zbog koje je zrakoplov upućen na slijetanje u Rim, danas je održan sastanak predstavnika MZLZ-a i Croatia Airlinesa sa sljedećim zaključcima:

Danas objavljeno priopćenje za javnost MZLZ baziralo se na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju.

Cijeli slučaj posljedica je izvanrednih okolnosti uzrokovanih burom na području Zračne luke Dubrovnik koja nije bila predviđena meteo izvješćem u planiranom vremenu slijetanja zrakoplova.

Navedeno je uzrokovalo zadržavanje zrakoplova u području iznad zračne luke Dubrovnik te je iziskivalo donošenje odluka u vrlo kratkom vremenskom roku od strane svih uključenih operativnih osoba.

Postojeća procedura korištenja zračne luke Franjo Tuđman u periodu nakon 22,00h protumačena je dvosmisleno, što je uz kratko raspoloživo vrijeme za donošenje odluka rezultiralo neadekvatnom komunikacijom od strane dežurnog operativnog osoblja.U cilju izbjegavanja ovakve i sličnih situacija u budućnosti, MZLZ će nadopuniti  proceduru kojom će se nedvosmisleno potvrditi otvorenost zračne luke 24h sedam dana u tjednu, i tako nadopunjenu proceduru dostaviti u najkraćem roku u Croatia Airlines”, stoji u njihovu priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0