Znanstvenik usporedio situaciju s koronom u Hrvatskoj i Slovačkoj: “Katastrofa tvrdokoronaštva i teroriziranja vlastitog naroda”

"Sada se ovom pristupu priklanjaju i razne tvrdokoronaške zemlje, sigurno Austrija, a vjerojatno i Njemačka"

Poduzetnik i matematičar Nenad Bakić osvrnuo se danas na aktualnu epidemiološku situaciju, usporedivši modele koje su primijenjeni u Hrvatskoj i Slovačkoj.


“Slovačka je provela masovno testiranje svih odraslih usprkos otporu javnosti, pospremila 50.000 ljudi u karantenu. Nije suzbila epidemiju, nego ju samo šutnula koji tjedan unaprijed, u još gore, zimsko razdoblje, a lako moguće tom karantenom i napravila jaku transmisiju u obiteljima.

Također, čvrsti lockdown s jednim od najbrutalnijih policijskih satova na svijetu. Građani bez prijeke potrebe mogu ići van samo od 1 do 5 u noći, ostalih 21 sat ne. Išli su tako daleko da su izmislili inverzni policijski sat, kad lopovi po noći mogu nesmetano, a obični građani po danu ne. U svemu tome su katastrofalno neuspješni.

Akademici Rudan i Đikić su preporučivali i medijski nametali slovački tvrdokoronaški pristup. Zamislite da smo krenuli tim putem! Kolike bi to samo žrtve i ljudsku patnju prouzrokovalo…

Srećom, Hrvatska je odabrala razumistički pristup, kojem se sada priklanjaju i razne tvrdokoronaške zemlje, sigurno Austrija, a vjerojatno i Njemačka” – napisao je Bakić danas na svome Facebooku.


Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime