Zlatni vaterpolisti na prijemu kod splitskog gradonačelnika: “Vi ste identitet ovog grada”

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini delegaciju Hrvatskog vaterpolskog saveza

Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini delegaciju Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) te im čestitao na velikom sportskom uspjehu.


U delegaciji su bili reprezentativac Anđelo Šetka, Mile Smodlaka, trener – prvi asistent izbornika Ivice Tucka, potom Milivoj Bebić, član Upravnog odbora HVS-a i član FINA TWPC – tehničkog vaterpolo komiteta, Mladen Drnasin, član Upravnog odbora HVS-a, te Renato Živković, glavni tajnik HVS-a i „team leader“ reprezentacije Hrvatske u Budimpešti.

– Identitet Splita nisu samo Marjan, Riva, splitski dišpet… U identitet grada sada je utkan i ovaj veliki uspjeh naših vaterpolista -, čestitajući sportašima u ime grada i svih sugrađana, naglasio je splitski gradonačelnik. Prema njegovim riječima sportski četverolist našeg grada čine Hajduk, Gusar, Labud i Jadran, a zlatna medalja iz Budimpešte potvrđuje sportove koji u gradu pod Marjanom žive i djeluju više od stotinu godina.

– Doista mi je veliko veselje da vam mogu čestitati -. kazao je gradonačelnik sportašima i predstavnicima HVS-a, jer sportaši i umjetnici drže Split iznad prosjeka u koji je, kako je rekao, došao zbog loših političara.

Reprezentativac Anđelo Šetka prepričao je gradonačelniku dojmove sa Svjetskog prvenstva, kazavši kako iza osvojene zlatne medalje stoji veliki rad i trud. Hrvatska reprezentacija, istaknuo je Šetka, dominirala je u igri protiv protivnika koji je bio vrlo jak. U emotivnom govoru zamolio je gradonačelnika da učini sve što može kako bi grad Split ugostio djecu iz Vukovara koja vole vaterpolo.

-Bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, učinite sve da vukovarska djeca dođu u Split, neka igraju vaterpolo ili bilo koji drugi sport, neka treniraju i uživaju u igri. Toj djeci treba veselja i radosti – kazao je Šetka splitskom gradonačelniku.


Splićanima u Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji  Anđelu Šetki, Mili Smodlaki i Renatu Živkoviću gradonačelnik Krstulović Opara je uručio zlatnik s likom Dioklecijana, a Milivoju Bebiću, članu Upravnog odbora HVS-a i FINA TWPC – tehničkog vaterpolo komiteta, brončani grb Grada Splita.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0