Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja po završetku pariškog susreta Francuske i Hrvatske, koji je završio pobjedom svjetskih prvaka 4:2.

Hrvatski izbornik je čestitao Francuzima, ali nije krio razočaranje porazom.

– Čestitam Francuskoj na pobjedi, ali razočaran sam rezultatom, nismo zaslužili ovako izgubiti, pogotovo nakon prvog poluvremena, kada smo odigrali sjajne 43 minute. Držali smo kontrolu, imali igru i vodstvo, i bili smo dominantna momčad. Tada su se dogodile dvije minute u kojima smo sve izgubili. Tada nismo bili odgovorni, pomislili smo da smo mi prvaci svijeta i da je gotovo. Suparnik poput Francuske to kažnjava – istaknuo je.

Napomenuo je da su se vratili u utakmicu te da su imali sve u svojim rukama i nogama, no dogodio se prekid, kada prelako primamo pogotke, ističe.

–  Opet, bolje sada nego kasnije, nama je ovo priprema. Pokazali smo bolju igru nego u Portugalu, bili smo agresivniji i kompaktniji, i više smo trčali, no frustrira olako primanje pogodaka. Međutim, ne smijemo pasti, znamo što je naš cilj – Europsko prvenstvo. U Ligi nacija želimo ostati u elitnom razredu i sada nas čekaju dvije domaće utakmice, kada ćemo sigurno biti bolji – najavljuje.

Osvrnuo se na izostanke Modrića i Rakitića.

– Naravno da su nedostajali Modrić i Rakitić, oni svojim iskustvom čuvaju loptu i kompaktnost momčadi, no moramo se privikavati igrati bez njih jer će se kad-tad povući. Imamo kvalitetne igrače koji ih mogu zamijeniti i ovo je bila idealna šansa onima koji dolaze – zaključio je Zlatko Dalić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime