Ponedjeljak je donio najhladnije jutro dosadašanjeg tijeka jeseni, a ono će biti najhladniji dio aktualnog tjedna. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, sinoć je na Velikoj Duvjakuši na Dinari izmjereno -8,4°C, a iza ponoći temperatura je bila nešto viših -6,2°C. Na Svetom Juri na Biokovu izmjereno je -5,5°C.

Hladno je jutros bilo diljem Zagore. Primjerice u Sinju (DHMZ) izmjereno  je čak -7°C, na postaji Sinj – Pavići izmjereno je -5,4°C. Slijede Hrvace -5°C, Otok, Drniš, Bisko i Muć -4°C, Miljevci -3, Knin i Staševica -2°C, Bilice -1°C. U zadarskoj zračnoj luci izmjerena je 0°C, a 1°C u Brodarici, Zatonu, šibenskoj Dubravi, Zvjezdanom selu Mosor, Klisu… Najtoplijih 10 stupnjeva izmjereno je na Palagruži.

Jutrošnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Sljedeća 24 sata temperature zraka drastično će porasti, ali će stići i kiša koja će lokalno biti obilnija.

HAK javlja da je na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime