ZIMSKI UVJETI Orkanska bura zatvorila dio autoceste i Jadranske magistrale, u prekidu brojne pomorske linije

Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme


Zbog niskih temperatura moguća je poledica, na cestama u unutrašnjosti i u priobalju. U Lici povremeno pada slab snijeg, izvijestio je Hrvatski autoklub.


Na Jadranu puše bura, povremeno s olujnim udarima pa su brojne zabrane i ograničenja u cestovnom prometu. Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, a zbog jakog vjetra na dionici Kikovica – tunel Tuhobić vozi se usporeno, dodatno zbog razmočenog snijega na kolniku.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila: autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (obilazak cestom Lozica-Mokošica-Sustjepan) i na Paškom mostu.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na državnoj cesti Udbina-Klapavice (DC1 ) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici na DC25 Gospić-Karlobag i DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres -Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, trajektna linija: Sumartin-Makarska.Trajekt na liniji Šibenik – Kaprije – Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime