Željko Kopić: “Sretan sam što imamo konkurenciju jer ona na kraju iznjedri najbolje”

Hajduk sutra u 17 sati dočekuje Slaven Belupo na Poljudu

Hajduk u subotu dočekuje Slaven Belupo na Poljudu u sklopu Prve HNL s početkom u 17 sati. Sutrašnju utakmicu najavio je trener Hajduka Željko Kopić.


– Nakon utakmice s Dinamom, gdje smo imali veliku kondicijsku i emocionalnu potrošnju, uradili smo sve da se igrači što kvalitetnije regeneriraju. Što se tiče izostanaka, nema Lopeza zbog kartona, Tudor, Almeida, Futacs, Carbonieri i Memolla su izvan konkurencije.  Što se tiče mojih dolazaka sa Slavenom na Poljud, mislim da smo u svim utakmicama prezentirali dobar nogomet i da je bilo rezultatski ok. Generalno se nisam nikad previše bavio nizovima, razmišljam o prvoj sljedećoj utakmici. Sigurno igrači Slavena imaju pregršt motiva, igrat će za sebe i svoj klub. Nema ekipe koja se na Poljudu protiv Hajduka ne želi prezentirati u najboljem izdanju. – kazao je Kopić.

Komentirao je i odlazak talijanskog kondicijskog trenera Luigija Febbrarija.

– Luigija iznimno cijenim, ispoštovao je ugovor. Bila je opcija da ode i prije, isto tako ima vjerojatnost pronalaska drugog posla u Italiji s trenerima s kojima je prije surađivao. Želim mu zahvaliti na svemu što je dao ekipi. Tu su s nama Jakov i Ivo, također kondicijski treneri, a Bašić i Golem su moji pomoćnici. Imamo zacrtani put i tim putem ćemo ići i dalje. – rekao je.

Dotaknuo se i dvoboja između Rijeke i Dinama.

– To je otvorena utakmica, a na nama je da se bavimo svojom ekipom i podižemo određene stvari da budu još kvalitetnije. – istaknuo je Kopić.Osvrnuo se još jednom na idućeg protivnika “bijelih”.

– Straha nema, ideš svaku utakmicu pripremiti na najbolji mogući način, a rezultat će biti kakav će biti. Što se tiče tradicija, ne želim se vraćati u prošlost, na meni je da osiguram momčadi sve preduvjete da uradi ono što smo se dogovorili. Mislim da su igrači koji su do sada igrali dvije utakmice prvenstva pokazali da imaju kvalitet. Sretan sam što imamo konkurenciju jer ona na kraju iznjedri najbolje. Više puta sam rekao da igrači na treningu stavljaju sebe u ekipu i izvan nje. Veliku većinu tih igrača znam, iako je u prijelaznom roku taj kadar pojačan. Sigurno je da će napraviti sve što se tiče taktičke discipline da budu opasni, ali nema nikakve razlike kod nas, koncentrirani smo na našu ideju igre kako bismo u kontekstu toga napredovali, a Slavenu posvećujemo pozornost kao i svakoj drugoj ekipi. – otkrio je Kopić.Na upit tko će pucati penale kazao je kako postoji redoslijed po kojem se izvode. Otkrio je kako je prezadovoljan odnosom s navijačima i na kraju dodao kako Tičinović konkurira za sutrašnju utakmicu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0