Željko Kopić: “Finale Kupa s Dinamom sigurno će izazvati veliku pozornost, ali sada nam je prioritet Lokomotiva”

Hajduk sutra dočekuje Lokomotivu na Poljudu u 19 sati

Hajduk u sklopu 28. kola HT Prve lige dočekuje Lokomotivu na Poljudu. Utakmica se igra sutra u 19 sati, a utakmicu je najavio trener Bijelih Željko Kopić. Prvo pitanje postavljeno na konferenciji ticalo se komentara na račun igre u emisiji Stadion od strane bivšeg vratara Bijelih i stalnog komentatora emisije Stipe Pletikose.


– Prije svega ja nemam osjećaj da itko ikoga napada i svatko radi svoj posao najbolje što može. To je Stipini uloga da komentira utakmice i da ono što vidi prezentira gledateljima. Mi imamo svoje videoanalize u kojima igračima pokažemo što je dobro i što nije.

Protok lopte u veznom redu.
– Sve ovisi od utakmice do utakmice. Ako promatramo utakmicu protiv Lokomotive u Kupu imali smo izuzetno kvalitetan protok lopte. Što se tiče posjeda i postotka Hajduk je s Rijekom imao najveći postotak posjeda. Ja bi volio da dolazimo s loptom u zone koje želimo i da to puno više liči na ono što radimo na treninzima. Od utakmice do utakmice to je nekad bolje nekad lošije. Igračima volim dati da se adaptiraju. Mijo je došao na zimu i još uvijek traži onaj pravi balans. Svi koji su gledali utakmicu s Rijekom vidjeli su da je presing i energija bila na nivou.

Kakvu Lokomotivu očekujete na Poljudu.
– Što se njih tiče u nekoliko navrata sam spomenuo da je to ekipa koja ima veliki potencijal u svojim redovima i koja je u nekim utakmicama to i pokazala. Stjecajem okolnosti imaju lošiji bodovni učinak i svjestan sam da će se na Poljud doći prezentirati u što boljem svjetlu. Na nama je da iskontroliramo utakmicu, s pravim reakcijama prema naprijed i po izgubljenoj lopti i da odvedemo utakmicu prema pobjedi.

Tko osim Saida i Nižića nedostaje?
Almeida, Carbonieri sigurno neće nastupiti. Imamo još dva ili tri igrača pod upitnicima. Futacs odlično reagira na timskom treningu i to je dobra vijest. Tudor, Steliano i Memolla su se priključili punom treningu. Tako da ćemo sve saznati nakon današnjeg treninga.

Dotaknuo se i finala Kupa s Dinamom.
– Što se tiče finala kupa sigurno je da je to utakmica koja će izazvati veliku pozornost. Sraz dvije ekipe koje kroz svoju povijest i zahtjeve svog kluba teže trofejima. Sigurno da očekujemo pravu utakmicu i imamo dovoljno vremena za pripremiti se za tu utakmicu i uzeti taj trofej. Sada nam je prioritet Lokomotiva.Lakše je igrati u gostima nego kod kuće zbog bunkera.
-Kad se pogleda ona tablica na domaćem i gostujućem terenu vidi se da smo učinkovitiji na gostujućem terenu. Kroz trening mi radimo sve da unaprijedimo tu igru prema naprijed. Veliki postotak treninga radimo na organizaciji napada. To se nekada vidi više nekada manje. Sigurno da bih ja kao trener želio vidjeti još kvalitetniju igru prema naprijed.

Nema Saida, je li Kovačević, Futacs ili Šego rješenje.
– Marko radi sve bolje. Kovačević je jedan od ova tri igrača koji vuče probleme od utakmice s Rijekom. Tu je i Šego koji je igrao zadnje dvije utakmice jako dobro za B ekipu, tako da ćemo danas nakon treninga odlučiti u kojoj ćemo varijanti izaći u utakmicu.Savvas umjesto Nižića?
– Savvas je isto upitan za utakmicu. Imamo tu i Ismailija s kojim smo počeli prošlu utakmicu. Kako sam rekao vidjet ćemo nakon treninga kako ćemo krenuti u utakmicu.

Lokomotiva će svoju igru tražiti iz kontri i polukontri.
– Većina ekipa na Poljudu igra tako s blokom i pritiskom na loptu te brzom tranzicijom. Ista je stvar. Lokomotiva ima takve igrače u brzoj tranziciji. Nama je bitno dobra reakcija na izgubljenu loptu. Nama nema velike razlike u onom što se radi stalno na treningu i u pripremi utakmice.

Na novinarski upit kad se može očekivati bolja igra Mije Caktaša koji je doveden kao pojačanje kazao je kako Mijo da je svjestan da nije to što svi očekuju, ali kako daje sve od sebe.
– Što se tiče Mije, moram naglasiti da je on svjestan da to nije onaj Caktaš kojeg svi očekuju. Svjestan je da je jedan od ključeva u našoj igri prema naprijed. Da bi mogli učiniti nešto timski onda nam individualci moraju u tome pomoći. Na treninzima Mijo radi dobro i svi parametri su mu dobri. Možda nekad djeluje tako kako kažete, ali on radi sve da opravda dovođenje u klub. Tako da on kao i svi igrači imaju moju maksimalnu podršku i vjerujem da će brzo biti na pravom nivou.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0