Željka Karin upozorava: “Cjepiva je malo. Nema ga u cijeloj Hrvatskoj”

"Bilo je za očekivati da će se pojaviti kod nas novi sojevi, virus mutira i to je očekivano"

Željka Karin

Na platformu za cijepljenje protiv koronavirusa prijavilo se više od 30.000 ljudi. No, jasno je da cjepiva trenutno neće biti dovoljno za sve zainteresirane.


Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin komentirala je kakvo je stanje u najvećoj hrvatskoj županiji. Podsjetimo, u splitskoj Spaladium areni danas je počelo cijepljenje građana protiv koronavirusa, a ovoga tjedna se očekuje oko šest tisuća novih doza cjepiva.

“Stižu nam AstraZeneca, Moderna i Pfizer. Dijelimo onako kako dobivamo. Krajem prošlog tjedna došla je AstraZeneca i nju sad trošimo danas i sutra. Onda ćemo trošiti Pfizer, a očekujemo još i Modernu i AstraZenecu ovaj tjedan. Cjepiva je malo. Nema ga u cijeloj Hrvatskoj”, rekla je Karin gostujući u Dnevniku HRT-a.

Upitana je o novim sojevima i što se zna o njima.

“Znamo da se vrlo brzo šire i da su jako zarazni. Bilo je za očekivati da će se pojaviti kod nas novi sojevi, virus mutira i to je očekivano. Nadamo se da ćemo s mjerama smanjiti širenje, bitno je da se ljudi cijepe. Sada i samoizolacija traje 14 dana da bi se spriječilo širenje”, kazala je.

Neke europske države pooštravaju mjere, dok Hrvatska popušta. Karin smatra da je Stožer dobro procijenio situaciju prije popuštanja mjera.


A jesmo li se opustili?

“Jesmo. Nekad mi se čini da idemo korak naprijed, dva nazad. Nadam se da smo naučili i da ćemo se pridržavati mjera”, zaključila je.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime