ZELENI RAJ NEKOLIKO KILOMETARA OD SPLITA Jeste li posjetili šetnicu uz rijeku Žrnovnicu? U rano proljeće izgleda čarobno

Od ušća do mosta kod restorana Rus moći ćete prošetati točno 3 kilometra, no šetnica se nastavlja iza mosta, do poznatog Seoskog gospodarstva Antoničnin mlin

Rano proljeće kao da je stvoreno za boravak u prirodi. Duga, tmurna i hladna zima je iza nas, pa je boravak na otvorenome znatno ugodniji. Ako tražite dodatne motive zašto se ne “zatvarati” među četiri zida, ne treba se puno ni truditi. U vrijeme kada zbog pandemija koronavirusa moramo paziti na štošta, boravak na otvorenome je pravi način da baren nakratko “provjetrite” svoje misli i da upijate vitamin D. S druge strane, nakon nedjeljnog blagdanskog ručka također je zdravo malo se “prodrmati”, a ne osuditi se cjelodnevno ljenčarenje na kauču.


Brojne su lokacije koja možete posjetiti, a jedna od njih nalazi se istočno od Splita i sve je popularnija. Radi se o šetnici uz rijeku Žrnovnicu. Šetnica se nalazi na granici općine Podstrana i grada Splita, te se proteže kroz obje administrativne granice. Uređeniji je podstranski dio gdje je staza široka nekoliko metara i proteže se od ušća do “pete Peruna” odnosno okuke ispod bivšeg kamenoloma. Prema sjeveroistoku se splitski, odnosno žrnovački dio šetnice koji je zapravo obična stazica uz samu rijeku.

Od ušća do mosta kod restorana Rus moći ćete prošetati točno 3 kilometra, no šetnica se nastavlja iza mosta, do poznatog Seoskog gospodarstva Antoničnin mlin. Sutra se konačno otvara terasa dugo očekivanog restorana Familija (ex Antonica), stoga vam i to može biti jedan od motiva prošetati se uz rijeku.

A priroda se upravo budi iz zimskog sna. Stabla dobivaju mlado lišće, voćke su, ovisno o vrsti, u fazi pune ili kasne cvatnje. Populacija pataka se već poprilično povećala, pa plivaju rijekom, uzlijeću, slijeću svako malo.

Kako je to izgledalo u nedjelju, pogledajte u priloženoj foto galeriji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
59
Haha
2
Hagić
21
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
4
Molim?
7Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime