“Zelena čistka” je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada. Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za čišće i zelenije sutra. Cilj akcije je buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

Sljedeće subote (14. rujna 2019.) od 8 do 14 sati pridružite se akciji čišćenja rijeke Žrnovnice “Zelena čistka” koja je dio velikog međunarodnog događaja World CleanUp Day. Akcija se organizira u preko 150 zemalja širom svijeta, uz pokroviteljstvo UN-a. Okupljanje volontera je od 8 sati u Seoskom gospodarstvu Antoničin mlin u Žrnovnici.

Kako je izgledala lanjska iznimno uspješna akcija uvjerite se u ovom članku.

Cilj je okupiti volontere i ljubitelje prirode koji će na lokalnoj razini pokazati brigu i ljubav prema našem najvažnijem resursu – PRIRODI!Udruga Žrvanj organizira ovu akciju u suradnji s OŠ Žrnovnica – eko školom, Klubom mladih Split, gradskom komunalnom tvrtkom Čistoća d.o.o., TZ Općine Podstrana, Hrvatskim vodama, Parkovima i nasadima, ali i brojnim volonterima iz raznih društava.

Sudjeluju: 

Čistoća Split

DVD Žrnovnica

HGSS Stanica Split

Hrvatske vode

Javna vatrogasna postrojba Split

Kajak kanu klub Delta Podstrana

Klub mladih Split

Magic world adventures agencija

Osnovna škola Žrnovnica – eko škola

Parkovi i nasadi Split

Planinarski klub Gojzerice Split

Planinarsko društvo Perun Podstrana

Restoran Rus Žrnovnica

Ronilačko ekološki klub Podstrana

Stanica vodiča Split

Turistička zajednica Općine Podstrana

Udruga Artorius Podstrana

brojni mještani i prijatelji Žrnovnice.

Okupljanje je u subotu od 8 sati na izletištu Antoničin mlin, a ručak u prostorijama DVD-a Žrnovnica biti će u 14 sati. Podjela zahvalnica volonterima bit će održana odmah nakon ručka.

u sklopu akcije čišćenja rijeke, za najmlađe volontere provodit će se edukacija o tradicionalnim načinima lova, običajima vezanim uz anguju kao i  njenom staništu i mrijestu, autohtonoj sorti pastrve, štetnosti kalifornijske pastrve te flori i fauni rijeke Žrnovnice.

OŠ Žrnovnica kao suorganizator svoj će dio akcije odraditi 20. rujna.

Za sve informacije možete kontaktirati brojeve:
091 524 12 12 Tajana
099 405 4913 KorinaKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime