Zbog snimke s fešte sa sucima Kerum se odrekao trojice najbližih suradnika: U pozadini interne istrage odigravala se prava sapunica

Zbog snimke fešte koju su u njegovoj konobi 'Pršut' imali viđeniji suci svih splitskih sudova, što je izazvalo nemalu aferu i sankcije različite vrste koje će tek uslijediti, Željko Kerum odrekao se trojice najbližih suradnika. Poslao ih je kućama i prekinuo komunikaciju s njima


Tomu je prethodila gotovo filmska istraga u kojoj su se ključnima pokazale snimke nadzornih kamera postavljenih u konobi ‘Pršut’ u Kaštelima. Njih je, kako doznaje tportal, pomno pregledavala Kerumova supruga Fani.


Samu snimku na kojoj se uz bivšeg nogometaša Ivicu Mornara našao sudac splitskog Županijskog suda Miho Mratović, dok je Kerum u pozadini pjevao i plesao, napravio je gradski vijećnik Hrvatske građanske stranke i njegov donedavni vrlo bliski suradnik Davor Grčić zvani Gaga. On se te večeri pojavio u konobi i popio nekoliko pića, a kameru na mobitelu uključio je diskretno, naslonivši ruku na stol, dok je u drugoj ruci držao čašu, piše tportal.

Grčić je gradski vijećnik, a očekivalo se da će biti postavljen za predsjednika Gradskog vijeća prije tri godine, kada je zbog afere s lažnom invalidninom odstupio Jure Šundov. Ipak je zaobiđen.

Snimanje su primijetili estradni menadžer i dugogodišnji organizator Kerumove kampanje i niza gradskih manifestacija Damir Karaman, koji je navodno i doveo Mornara i sudačko društvo u Kaštela, ali i prijatelj Ivica Livaja. Njega javnost poznaje iz ‘afere vrtići’ otprije dvanaest godina, kada mu je friški gradonačelnik bez natječaja dodijelio gradski posao. Nastavili su se intenzivno družiti i Livaja je dobio neslužbenu titulu ‘šefa Kerumovog osiguranja’.

‘Tko je snimao?’ bjesnio je Željko Kerum u širokom krugu svojih suradnika nakon što je afera izbila u javnost, a sugovornici tportala objašnjavaju da su spomenuti Grčić, Karaman i Livaja tada napravili nove serijske greške: najprije su tvrdili da o tome nemaju pojma, a potom su i sugerirali da je krivac jedan član Kerumove obitelji, koji je također bio prisutan u konobi.

‘Grčić i Karaman poslani kućama. Svašta im je izgovorio’

Snimke nadzornih kamera pokazale su da ništa od toga nije istina, a kandidat za splitskog gradonačelnika potom je izgubio živce. ‘Grčić i Karaman su poslani kućama, svašta im je izgovorio. Livaja je suspendiran’, kaže za tportal osoba vrlo upućena u događanja u Kerumovom taboru.Afera sa sucima evidentno je naštetila i njemu u novoj kandidaturi za splitskog gradonačelnika, jer je narušila imidž ‘čovjeka iz naroda’ i sugerirala da je zapravo član povlaštene kaste koja jede i pije sa sucima, pritom kršeći epidemiološke mjere koje vrijede za obične građane. U njegovom stožeru čak pokušavaju utvrditi je li mu ova afera namještena.

Zvali su trojicu kažnjenih HGS-ovaca, nisu bili velike sreće: ne odazivaju se na telefonske pozive. Željko Kerum ipak je digao slušalicu, ali samo kako bi mirnim tonom pristojno poručio:‘S vama gospodine ne bih htio komunicirati.’

‘Ponekad se prijatelja treba više čuvati nego neprijatelja’

Za N1 je pak prethodno komentirao: ‘Digla se hajka, pompa, to nije dobro. Mislim da će Splićani prepoznati moju iskrenost i da neće nasjesti na ove provokacije. Pitam se je li ovo neko organizirao u krivom smjeru. Ponekad se prijatelja treba više čuvati nego neprijatelja. Ne bih rekao da mi netko radi o glavi, ali svatko radi u svom interesu. Prljavijeg posla nema od politike.’

Splitska je policija u sklopu istrage kršenja epidemijskih mjera pretresla konobu ‘Pršut’ u Kaštelima, no zasad nije poznato jesu li izuzeli i snimke nadzornih kamera kao vjerojatno ključni dokaz.

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
18
Hagić
4
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
6
Molim?
1

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime