Zbog pogreške splitske škole, odgođena državna matura u cijeloj državi

U srednjoj splitskoj školi je, umjesto eseja, učenicima podijeljen test koji je trebao biti sutra

Državna matura iz Hrvatskog jezika odgođena je do daljnjega jer je u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine, učenicima podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test, koji se trebao održati sutra.


Priopćenje Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja prenosimo u cijelosti.

– Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini). U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017. Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0