Zapovjednik ratnog zrakoplovstva Michael Križanec jučer je izdao zapovijed da se svi vojni transportni helikopteri prizemlje. Prizemljeno je svih deset helikoptera Mi-171Sh, javio je Tportal.

Razlog za tu odluku su učestali kvarovi, odnosno uočene pogreške napravljene tijekom remonta, a jedna od njih su, kako neslužbeno doznajemo, krivo spojena crijeva za ulje koja služe za hlađenje motora. Zbog te pogreške piloti su cijelo vrijeme dobivali pogrešne parametre temperature ulja, što je u konačnici moglo rezultirati i zapaljenjem motora i što bi posadu i putnike u helikopteru moglo dovesti u životnu opasnost.

Iz MORH-a su u četvrtak obavijestili medije kako će zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), general Mihael Križanec u 15 sati dati izjavu za medije ‘vezano uz višenamjenske transportne helikoptere Mi-171Sh i aktualne aktivnosti njihovog održavanja’.

O prizemljenju helikoptera obaviještena je i još uvijek aktualna predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

“Predsjednica je obaviještena i zatražila je žurno podrobno izvješće načelnika GSOSRH o svim okolnostima”, poručuju iz Ureda predsjednice za Novu TV.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime