Jučer u 9 sati ujutro startala je 75. Viška regata, naše najprestižnije jedriličarsko natjecanje, u organizaciji JK Labud. Ove godina Viška regata dosegla je svoje rekorde popularnosti – sudjelovalo je čak 180 posada.

Druga etapa Viške regate jutros u 9 sati krenula je ispred Viške luke.

Među više od više od 1.000 jedriličara iz cijele Europe,  ponovno se nalaze mnoga poznata lica: skijaš i zaljubljenik u more i jedrenje Ivica Kostelić, glumac Vedran Mlikota, glazbenici Marijan Ban i Jurica Pađen, te ugledni poslovni ljudi poput proslavljenog hrvatskog košarkaša Željka Jerkova, Joška Berketa vlasnik Marine Kaštela, Zvonka Kotarca, dalmatinski građevinara i vlasnika splitskih hotela Atrium i Amfora Resort, Nike Deškovića,  vlasnika njemačke tvrtke za on-line trgovinu automobilima Instamotion, Darka Smrkinića, vlasnika zadarskog Radija 057 i Saše Kekovića, crnogorski građevinski poduzetnik.

Jedrilo se od Visa po jugoistočnom vjetru jačine 20 čvorova, a nakon splitskih vrata po levantu.

Na cilj u Split su najbrže stigli:

  • 1 Racing RSUPER MAXI 57 “CLEANSPORT ONE”, kormilar MARJAN KOČILA iz JK Morska Vidra, SLO VOR60, 2:23:01
  • 2 Racing R0 135 GENERALI (ASSILINA III) 878 SAMO ŽVAN, JD MARIBORČANKA SLO, TP52, 2:30:46
  • 3 Racing R0 8 POLET FURIOSO 11152, NIKOLA DEŠKOVIĆ, JK Labud- Split, CRO TP52, 2:31:03

Sveukupni pobjednici regate su Splićani. Tako je najbrži brod regate bio “POLET FURIOSO” – JK Labud – kormilara Nikole Deškovića.

Čestitamo!

Ove godine organizatori su ponudili i jednu zanimljivu i atraktivnu novost: MOGUĆNOST ONLINE PRAĆENJA TIJEKA REGATE U REALNOM VREMENU. Naime, uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO sve posade koje to žele imat će mogućnost prijave u tracking sustav te će se tako njihov put na regati moći uživo pratiti na ovoj poveznici.

Dodatna zanimljivost je i što se fotografije koje posade snime i pošalju putem ove aplikacije, u realnom vremenu prikazuju na istoj poveznici, što će svima zainteresiranima omogućiti da prate tijek regate i putem interneta.2 KOMENTARI

  1. Ukupni pobjednik 75 Viške regate je drugu godinu za redom Dubrovnik s Denisom Vukasom, a Polet s Deškovićem je bio najbrži brod. To je sasvim druga klasifikacija.

  2. POLET FURIOSO JE NAJBRŽI BROD A SLUŽBENI POBJEDNIK REGATE JE DUBROVNIK IZ JK ORSAN. Pokupili su četiri pokala. Regata je prijavljena po ORCU.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime