Hvar, srednja Dalmacija i Hrvatska nisu mogli zamisliti bolju zimsku promociju uoči 2018. godine. Usred prosinca, na pripreme na otok Hvar stigla je jedna od najboljih svjetskih biciklističkih ekipa profesionalaca “Bahrain Merida”, iz bogate kraljevine u Perzijskom zaljevu! Ekipa je danas napustila otok puna pozitivnih dojmova.

Glavna biciklistička zvijezda tima je Vicenzo Nibali, jedan od šest biciklista svih vremena koji su osvojili sve tri najveće svjetske utrke: Tour de France, Giro d’ Italia i Vuelta a Espana. Talijan je, inače, aktualni pobjednik Tour of Croatia.

Hvar se pokazao kao idealno odredište za pripremu čak 28 biciklista i 45 članova pratećeg osoblja. Samo jednom u godini cijeli tim biva na jednom mjestu, a za to su odabrali upravo Hvar. Za vrijeme svojih priprema biciklisti su odradili treninge na 1.500 kilometara na otok, a odradili su i dodanih 20 sati treninga po posebnom programu u zatvorenom prostoru.

Koliko su njihove pripreme koristile promociji Hvara i Dalmacije svjedoči podatak da su o njim s lica mjesta izvijestili svjetski ugledni mediji poput Eurosport Internationala, RAI TV, Planet TV, Swiss TV, Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera, L’Equipe, Cycling news, Marca te specijaliziranih biciklističkih medija iz Danske, Švedske, Belgije i Nizozemske.

Organizaciju priprema svjetski poznatog biciklističkog tima na Hvaru i organizacijski i financijski pomogla je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije na čelu s direktorom Joškom Stellom. Na prošlotjednom sastanku u Hvaru pričalo se, među ostalim, o mogućnosti da se otok Hvar uvrsti u nadolazeću biciklističku utrku “Tour of Croatia”. Ipak, najveći dio troška pokrio je Grad Hvar, odnosno Turistička zajednica Grada Hvara.

U nastavku pogledajte atraktivnu fotogaleriju svjetski poznatih biciklista na Hvaru…


VEZANI ČLANCI:

BICIKLISTIČKA ELITA NA HVARU “Ekipa Bahrain Merida teama je oduševljena otokom, pripreme su pratili mediji poput Eurosporta ili Marce”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0