Na kuglani Grmoščica u Zagrebu odigrano je posljednje ovogodišnje državno natjecanju u kuglanju. U završnici XVII. pojedinačnog prvenstva nastupilo je 16 igrača i igračica, koji su to pravo stekli na prethodnim županijskim, regionalnim i kvalifikacijskim natjecanjima. Među 16 ponajboljih nastupilo je i pet igrača (Hrvoje Marinović, Igor Šarkezi, Ivan Totić, Denis Delić i Mario Baljak) te jedna igračica (Ana Vidan) iz regije Jug. U prvom krugu (1/8 finala), ispali su Ivan Totić i Igor Šarkezi dok su Denis Delić i Mario Baljak ispali u drugom krugu, 1/4 finala. Pobjedama nad Marinkom Matićem (637:604) i Darkom Zovkom (646:618) očekivano se u polufinale plasirao najbolji dalmatinski kuglač Hrvoje Marinović (KK Mertojak).

U polufinalu protivnik mu je bio Mario Liović (KK Osijek), dok su drugi polufinalni par činili igrači iz KK Zaprešić, Branislav Bogdanović i Luka Bolanča. Mario Liović prikazao je iznanađujuće dobru igru te se omjerom 3:1 (682:636), plasirao u finale. U drugom polufinalu, rezultat je bio 2:2, ali se boljom razlikom u srušenim čunjevima, u finale plasirao Luka Bolanča. Mario Liović ponovio je izvanrednu igru i u finalu, te je omjerom 666:646, došao do zaslužene titule pojedinačnog prvaka u kuglanju za 2017 godinu. Hrvoje Marinović je tako treću godinu za redom zapeo u polufinalu,ali je sa tri uzastopne brončane medalje pokazao kontinuitet vrhunske igre.

U ženskoj konkurenciji, jedina predstavnica iz Dalmacije, Ana Vidan izgubila je u drugom kolu od kasnije pobjednice, Ane Jambrović (Rijeka) koja je u finalu bila bolja, omjerom 639:592 od Tihane Čavlović iz Zagreba


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0