U Lignanu danas je završeno Otvoreno parastolnotenisko prvenstvo Italije. Hrvatski parastolnotenisači i parastolnotenisačice su osvojili dva pojedinačna zlata i jedno srebro te u ekipnoj konkurenciji jedno zlato i dvije bronce, odnosno ukupno čak šest odličja.

U kategoriji 3 žene u finalu pojedinačne konkurencije sastale su se hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Nakon uzbudljivog meča slavila je Splićanka Anđela Mužinić s 3:2.

View this post on Instagram

🥇single 🥇team

A post shared by Anđela Mužinić (@andela.muzinic) on

U kategoriji 10 Velikogoričanka Mirjana Lučić u finalu je savladala Rumunjku Tepeleu Jolanu Moniku SA 3:0.

U ekipnoj konkurenciji kategoriji 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su lagano prošle grupu da bi potom u polufinalu pobijedeile ekipu Tajlanda sa 2:0 Prvo su sa 3:0 pobijedile par Asayut Ararat i Wararitdamrongul Pattaravadeu a zatim je Anđela Mužinić pobjedom od 3:0 odvela ekipu u finale.

U finalu sa Italijom Anđela i Helena su pobijedili par Brunelli Michela i Giaada Rossi s 3:0. Anđela Mužinić je pobjedom nad Giadom Rossi s 3:1 osigurala našoj ekipi zlato.

U kategoriji 4-5 Zaprešinčanka Jelena Šišić je u ekipi s Talijankom Ragazini osvojila treće mjesto, izgubivši od ekipe Tajlanda Jan-ON i Sringam s 0:2.

Tomislav Špalj je igrao u u ekipi s Rusom Aleksandrom Sokolovim osvojivši brončanu medalju, nakon poraza od ekipe Slovačke sa 0:.2.

Prema izborniku Emili Gubici ukupan dojam je da su na ovom turniru naši igrači pokazali da su već sada u dobroj pripremljenosti za predstojeća natjecanja.

– S obzirom da je turnir u Lignanu bio prvi kvalifikacijski turnir koji se boduje za odlazak na paraolimpijske igre u Tokiu, kandidati za odlazak su postigli dobre rezultate, zaključio je Gubica.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Lignanu sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države, a hrvatske boje branilo je 11 parastolnotenisačica i parastolnotenisača.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime