Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je na svom Facebooku podijelio vijest koja će zasigurno razveseliti njegove sugrađane. Naime, završena je studija obnove i idejno rješenje krajobraznog uređenja gradskog parka u Vrgorcu.

– Gradski park u centru Vrgorca građen je krajem 19.stoljeća. Ispresijecan je brojnim puteljcima, stazama, stepenicama, poštujući konfiguraciju terena i kamene hridi. Naš prirodni dijamant u centru grada. Gradski park ima status kulturnog dobra u A zoni režima zaštite.

Nakon osam mjeseci rada i koordinacija gotova je studija obnove i idejno rješenje krajobraznog uređenja gradskog parka uz geodetski prikaz položaja, opis i popis svih biljnih vrsta. Detaljno je napravljen povijesni pregled i idejno rješenje sa smjernicama obnove uz krajobraznu analizu, vrtno-tehničke elemente, zoning i usporedbe sadašnjeg i novoplaniranog stanja. Zaista sve pohvale Studiju perivoj iz Malinske na pristupu i svim arhitektima krajobrazne arhitekture koji su sudjelovali u idejnom rješenju. – napisao je Pranić i nastavlja:

– Do kraja godine u suradnji sa konzervatorima i izrađivačima trebamo potvrditi idejno rješenje, a u 2018.godini nastavljamo s Glavnim projektima. Sufinanciranje troškova izrade glavnih projekata smo već prijavili na bespovratna sredstva i zadovoljili prvu provjeru.

Želimo pripremiti projektnu dokumentaciju za obnovu gradskog parka koji bi trebao biti centralna figura višemilijunskog projekta obnove prirodne i kulturne baštine “Vrgorska kolajna” kojeg ćemo ubrzo predstaviti javnosti, a riječ je o povezivanju više projekata i apliciranju na bespovratna sredstva za obnovu. Želimo obnovom kulturne i prirodne baštine poboljšati turističku ponudu našeg kraja i postaviti Vrgorac na mjesto koje zaslužuje. – napisao je gradonačelnik Pranić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0