U Splitu se organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Obilježavanje počinje isticanjem 22 metra dugog hrvatskog stijega na pročelju zgrade splitske Gradske uprave u nedjelju u 9 sati, a u crkvi Gospe od zdravlja istog dana u 19 sati služit će se Misa zahvalnica.

Potom će u 20 sati s Trga Gaje Bulata, preko Marmontove, Ulice kralja Tomislava, Zagrebačke i Rive proći mimohod hrvatskih branitelja s ratnim zastavama, a u 21:30 sati na Rivi počinje koncert Marka Perkovića Thompsona. Veličanstveni vatromet uslijedit će u 23:30 sati s Gata sv. Nikole.

Na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u ponedjeljak 5. kolovoza 2019. predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i braniteljskih udruga položit će cvijeće i upaliti svijeće na Gradskom groblju Lovrinac u 8:15 sati te u Parku branitelja u 9:15 sati.

– Pozivamo sve Splićanke i Splićane da povodom proslave ovog dana na svojim balkonima i prozorima istaknu hrvatske zastave i zajedno s braniteljima sudjeluju u programu njegovog obilježavanja! – poručili su danas iz Grada Splita.

Obavijest policije

Obavijest u svezi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu poslala je splitska policija. Prenosimo je u cijelosti:

“U nedjelju, 4. kolovoza 2019. u Splitu obilježiti će se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, sljedećim programom:
– u 19:00 sati održati će se misa zahvalnica u crkvi Gospe od zdravlja
– u 20:00 sati započeti će mimohod branitelja s ratnim zastavama, koji će se kretati trasom: Trg Gaje Bulata – Marmontova – Kralja Tomislava – Zagrebačka – Poljana kneza Trpimira – Obala hrvatskog narodnog preporoda.
– u 21:30 sati na Obali hrvatskog narodnog preporoda održati će se koncert pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Građane obavještavamo da će se od 19:30 sati na kružnom toku na Trumbićevoj obali zatvoriti promet u smjeru Rive; promet će se preusmjeravati u Brajevića prilaz, odnosno natrag Obalom kneza Branimira (osim za vozila stanara i hitnih službi).

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija će prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja, vršiti snimanje na mjestima javnog okupljanja i prilaznim pravcima.

Molimo građane da poštuju privremenu prometnu regulaciju, upute i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na mjestima javnih okupljanja, kako bi isto proteklo bez izgreda” – stoji u obavijesti policije.

 

        


1 KOMENTAR

  1. UU SPLITU SE U NEDJELJU SPREMA BOJNA ČAVOGLAVE, NAJAVLJUJE JU NEKI MIRKO RAMLJAK, VJEROJATNO POTOPMAK NEKOG STEPINČEVSKOG DRAKULE I VAMPIRA KOJEG SMO SE RIJEŠILI ILI KOJIH SMO SE RIJEŠILI S,PUŠKOM U RUCI 1945 GODINE SA DESETINAMA TISUĆA LJUDSKIH ŽRTAVA I U KRVLJU DO KOLJENA. PA TREBA SE ZAPITATI JEL TU NAJAVU , ZAISTA NAMJERAVA AUTORIZIRATI GRADSKO VIJEĆE SPLITA SA CIJENOM OD 4OO TISUĆA DOMOLJUBNIH ,USTAŠKO STEPIN ČEVSKO-TUĐAMAN -ŠUŠKOVIH KUNA, KAO SVOJU KATOLIČKO-POŠASNU ODISEJU O ZAVRŠETKU TUĐMAN-ŠUŠKOVE ,KRVOLOČNO-VJERSKE -POŠASNE POBJEDE, ZAŠTO JE TAJ KRVOLOČNI TUĐMAN TREBAO , DA GA NIJE PRIRODNA SMRT ZADESILA, ZAVRŠITI SA SVOJI KRVOLOČNIM, SVETOSVSKIM PAJDAŠEM ,MILOŠEVIĆEM U HAGU.
    MAKAR SE VEĆ DAVNO OGLASIO RADIKALNIM OSUDAMA KRŠAĆNSKE ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKAE RELIGIJE, PAPA U OSTAVCI ,BENETIKT XVI-TI KOJI JE REKAO DA SE KRŠČANSTVO ,KROZ CIJELU SV OJU POVIJEST BIVSTVOVANJA SLUŽILO NASILJEM I PRISVAJAN JEM, A JOŠ I DALJE ,NEKI VRHUNSKI VOĐE TE POŠASNE HORDE KATOLIČKIH KRVOLOKA SE AGRESIVNO I POŠASNO OGLAŠAVAJU ,PA TAKO IH SLIJEDE NJIHOVI ZATUCANI SLJEDBENICI KOJI NA TAJ NAČIN PODRŽAVAJU KLASNI USTROJ PLAJČKAŠKO-KAPITAKLISTIČKO-RELIGIOZNIH ODNOSA ,DAKLE, NASILNO NAM NAMEĆU ROPSTVO ILI RAT. PA OVA VJERSKO-STEPINČEVSKA ,NEKA ČAVOGLAVSKO-POŠASNA ,RATOM OVJEČANA ATMOSFERA ,NI NAJMANJE NE UJEDINJUJE GRAĐANE HRVATSKE,DAPAČE,ONA IH VRAČA TAMO GDJE SMO SE ZAUSTAVILI 1945 GODINE .PA POZIVAM GRADSKO VIJEĆE SPLITA DA TU SRAMNO IZVOJEVANU I RELIGIOZNO -NACISTIČKI OPJEVANU ,A KLASNO NAMETNUTU VJERSKU REVOLUCIJU NE GLORIFICIRAJU ,UMJESTO SRAME U 21-M STGOLJEĆU.REDNNIČE ,OPET ME ZAJEBAVAŠ BEZ RAZLKOGA JEBO TI STEPINAC KATOILIČKO USTAKU MAJKU ,

Comments are closed.