Kako nam je danas potvrdio načelnik Stožera civilne zaštite Općine Otok Nedjeljko Laco, jedno odjeljenje Dječjeg vrtića „Žabica“ iz Otoka kod Sinja je zatvoreno uslijed zaraze jednog djeteta koronavirusom.

Laco nam je otkrio da je ukupno 27 osoba u samoizolaciji, a među njima su djelatnici vrtića, točnije odgajateljica i jedna čistačica te djeca koja su polaznici te vrtićke skupine. Naime jučer je jedno odjeljenje vrtića zatvorilo svoja vrata zbog sumnje na COVID, a načelnik stožera nam priznaje da je on još u petak bio siguran da će netko iz vrtića biti COVID pozitivan.

– U petak je majka djeteta koji je polaznik te predškolske skupine znala da je oboljela od koronavirusa, nakon toga je tek danas službeno potvrđeno da je i dijete zaraženo Covidom-19 – rekao nam je Laco koji je nove podatke prema nacionalnom stožeru poslao danas oko 14 sati.

Prema današnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 838 obrađenih testova 53 novooboljele osobe su pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 23, Brela 1, Imotskog 2, Kaštela 2, Muća 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Sinja 9, Solina 8, Trilja 1 i Trogira 3 osobe.

Pojedini stanovnici ovog mjesta u sinjskoj krajini požalili su nam se da im nisu jasni podaci nacionalnog i županijskog stožera. Smatraju da ima nešto više oboljelih osoba u Otoku kod Sinja nego što je prikazano u svakodnevnim službenim podacima stožera na razini Splitsko-dalmatinke županije.

Laco to nije želio previše komentirati, kratko nam je samo rekao da ni njemu nekad nije sasvim jasan broj novooboljelih koje objavi stožer s onim informacijama koje su njemu kao načelniku poznate.

– Ja vam u svakom slučaju uvijek imam točne i službene podatke potkrijepljene nalazima koje mi dostavljaju epidemiolozi. To šaljem Stožeru civilne zaštite RH, odnosno stožeru SDŽ. To je sve što vam mogu reći o novooboljelima – kratko je zaključio.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime