Isticanjem 22 metra dugog hrvatskog stijega na pročelju zgrade splitske Gradske uprave jutros je započela proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Večeras će se u 19 sati u crkvi Gospe od zdravlja služiti Misa zahvalnica, a potom će u 20 sati s Trga Gaje Bulata, preko Marmontove, Ulice kralja Tomislava, Zagrebačke i Rive proći mimohod hrvatskih branitelja s ratnim zastavama. U 21:30 sati na Rivi počinje koncert Marka Perkovića Thompsona. Veličanstveni vatromet uslijedit će u 23:30 sati s Gata sv. Nikole.

Na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, sutra, 5. kolovoza 2019. predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i braniteljskih udruga položit će cvijeće i upaliti svijeće na Gradskom groblju Lovrinac u 8:15 sati te u Parku branitelja u 9:15 sati.

– Drage Splićanke i Splićani, Hrvatice i Hrvati, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, pozivam vas da ponosno istaknete hrvatske zastave i na vašim prozorima i balkonima. Čestitam vam Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja! – gradonačelnik Andro Krstulović Opara.