Započelo prethodno savjetovanje za izvođača radova za poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir

Procijenjena vrijednost nabave iznosi ukupno 206.885.100,00 kn


Vodovod i kanalizacija Split od 26. veljače do 19. ožujka 2019. godine provodi prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izvođenje radova pri realizaciji projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Kaštela – Trogir, odnosno za poslove izgradnje dijela sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže na području grada Kaštela (južno državne ceste D8 do mora). Procijenjena vrijednost nabave iznosi ukupno 206.885.100,00 kn.


To je prvo u nizu savjetovanja koja se provode sukladno Zakonu o javnoj nabavi u periodu prije raspisivanja međunarodnog javnog natječaja za izvođača radova. Naime, Člankom 198. Zakona o javnoj nabavi (“Narodne novine” broj 120/2016.) propisano je da je javni naručitelj prije pokretanja otvorenog postupka javne nabave za posao velike vrijednosti obvezan provesti savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Sukladno Zakonu, poziv je objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave i na web stranicama Vodovoda i kanalizacije Split.

Predviđeni radovi na Aglomeraciji Kaštela – Trogir obuhvaćaju postavljanje kanalizacijskih cijevi u dužini od 59.167,54 m, vodovodnih 25.111,32 m, izgradnju crpne stanice CS SUĆURAC 3 te izvedbupripreme za 2.834 novih kanalizacijskih priključaka.

Projektom Aglomeracije Kaštela-Trogir koji obuhvaća područje gradova Kaštela i Trogira, poluotoka Čiovo, općina Seget i Okrug te naselja Slatine, investicijske vrijednosti 937,2 milijuna kuna (bez PDV), od čega se učešće EU fondova procjenjuje na iznos od oko cca 70%, izgradit će se 9.212 novih kanalizacijskih priključaka te 1.640 novih vodovodnih priključaka. Smanjit će se gubici vodovodne mreže uslijed obnove postojeće vodovodne infrastrukture u području gdje je izgradnja kanalizacije bez zamjene postojećih vodovodnih cijevi praktički nemoguća zbog ograničenog prostora.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime