Uvođenjem u posao, izvođači radova proteklih su dana započeli s rekonstrukcijom dječjeg igrališta u Dobrilinoj ulici na području gradskog kotara Split 3. Ukupna površina predviđena za uređenje iznosi 2.500m2, a osim samog dječjeg igrališta obuhvaća i okolni teren s tri prostorno funkcionalne cjeline te nove pješačke staze. U sklopu realizacije ovog projekta planirana je i rekonstrukcija javne rasvjete na pješačkoj šetnici koja povezuje OŠ Split 3 i dječje igralište, gdje će se postaviti energetski učinkovita javna led rasvjeta. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2.500.000 kn s PDV-om, a radovi bi trebali biti završeni do početka iduće školske godine.

Samo dječje igralište predviđeno je kao jedinstvena prostorno funkcionalna cjelina s dva tematska područja. Sjeverni dio sadržajima je namijenjen djeci mlađeg uzrasta (1 – 9 g.), a južni djeci starije uzrasne skupine (9 – 14 g). Ta podjela ipak nije sasvim isključiva, jer su i na južnoj tematskoj cjelini planirani sadržaji pogodni i za igru mlađe djece. Također, jedna od sprava u potpunosti je prilagođena djeci s invaliditetom tj. djeci u invalidskim kolicima, dok su ostale sprave djelomično prilagođene djeci s posebnim potrebama koja ih mogu koristiti uz pomoć roditelja. Jugoistočno od igrališta, kao zasebna cjelina, izvest će se mini arena za nogomet ‘dva na dva’.

Područje parka oplemenit će se pješačkim stazama i stolovima za piknik čime će postati ugodno mjesto za odmor i užitak cijele obitelji. Postojeći kamin ostat će dijelom novouređene cjeline.

Izvođač građevinsko-zanatskih radova je tvrtka Građevno Zec d.o.o., izvođač radova na ugradnji sprava je tvrtka Invent Co d.o.o., dok će hortikulturno uređenje obaviti gradska tvrtka Parkovi i nasadi d.o.o. Nadzor nad izvođenjem radova vrši tvrtka Albus d.o.o.