Danas su započeli radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 6201 Vrgorac – Prapatnica – Stilja za koju je Županijska uprava za ceste Split ishodila sve potrebne dozvole za rekonstrukciju ove ceste u duljini od 3,9 km.

Na ovoj dionici na kojoj su danas započeti radovi rekonstruirat će se 2,2 km ceste, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 5,36 milijuna kuna.

Radove je otvorio Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije i Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split.

Rekonstruirana cesta će imati novu geometriju ceste, novu odvodnju ceste, novu prometnu signalizaciju i opremu, a kroz naselje će se izgraditi i pješački nogostup.

Građenje je podijeljeno u dvije poddionice.

Za 1. dionicu duljine oko 2,2 km, nakon provedenog javnog natječaja, potpisan je ugovor za izvođenje radova s tvrtkom Patrlji iz Podbablja na iznos od oko 5,4 mil. kn.
Izvođenje radova 1. dionice planira se završiti u ožujku sljedeće, 2021. godine.

ŽUC Split je prethodnih godina rekonstruirao prvu dionicu ceste ŽC 6201 Vrgorac – Prapatnica u duljini oko 2,9 km što je završeno 2016. godine, a u koju je uloženo oko 9 mil. kn.

Na istoj županijskoj cesti ŽC 6201 blizu centra Vrgorca ove godine je završena rekonstrukcija križanja s gradskom ulicom Pčelinjak III s izgradnjom pješačkih nogostupa.
Vrijednost investicije je oko 2,5 mil. kn, od čega je ŽUC uložio 2,0 mil. kn, a ostalo Grad Vrgorac koji je financirao javnu rasvjetu, vodovod i dio nogostupa.

“Izgradnja ove dionice ceste još jednom potvrđuje našu težnju za ravnomjernim razvojem infrastrukture na cjelokupnom prostoru Splitsko–dalmatinske županije. Investiranje u prometnu infrastrukturu Zagore poboljšava životne uvjete stanovnicima i stvara preduvjete za razvoj gospodarstva i turizma, a potom i za demografsku revitalizaciju ovih graničnih područja koja su od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku”, istaknuo je ravnatelj ŽUC-a Split Petar Škorić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime