Zamalo opet incident u Vranjicu, “stativa”: Intervenirala policija

Iz splitske PU su nam potvrdili intervenciju, oko 11 sati


Umalo incident u Vranjicu: u četvrtak ujutro navodno je došlo do određenog ‘verbalnog’ obračuna između zaposlenika dvije zaštitarske tvrtke, atmosfera je bila kako se kaže u narodu, naelektrizirana, no srećom je sve prošlo bez ozbiljnijeg sukoba. Iz splitske PU su nam potvrdili intervenciju, oko 11 sati, kada su policajci provjeravali što se točno dogodilo.


Vlasnici flote turističkih brodova iz Krila

Obavili su razgovore sa svim uključenima ‘u krugu tvrtke te je utvrđeno kako je riječ o imovinsko-pravnom sporu, dok nisu utvrđeni elementi kaznenog ni prekršajnog djela poput narušavanja javnog reda i mira tako da nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem’, doznajemo u policiji.

DRAMA U VRANJICU: Ponovno borba oko prostora bivšeg remontnog škvera

Slučaj koji je proteklih mjeseci izazvao dosta pažnje javnosti odvija se na području bivšeg remontnog brodogradilišta u Vranjicu. Tvrtka ‘Yacht Club Vranjic’, iza koje su vlasnici flote turističkih brodova iz Krila, u lipnju prošle godine dobila je koncesiju na pomorsko dobro na tom prostoru, gdje posljednjih desetljeća radi i posluje nekoliko tvrtki, čija ponuda nije prihvaćena na koncesijskom natječaju.

Smatraju da je koncesija “dirigirana”

Takvom odlukom nisu zadovoljni, blago je reći, te koriste sve dostupne pravne lijekove – smatraju da je koncesija ‘dirigirana’ jer je dodijeljena firmi bez zaposlenih, bez boniteta i referenci, dok njih ne planiraju obeštetiti za milijunska ulaganja u prethodno zapušteni prostor…S druge strane odvjetnik Kruno Peronja koji zastupa Kriljane, nije čuo za incident jer se nalazi na Hvaru poslom, no kratko nam je poručio kako su njegovi klijenti dobili koncesiju i ‘jedva čekaju krenuti s uređenjem i projektima, čim s Vladom RH i nadležnim ministarstvom obave primopredaju prostora’.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
5
Hagić
4
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
8
Molim?
9Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime