Danas je Hrvatsku pogodila vijest o nesreći u hidroelektrani Plat kod Dubrovnika. Nakon eksplozije i požara u tunelu nestala su tri radnika, a jedan od njih je tijekom poslijepodneva pronađen mrtav dok se za preostalom dvojicom još uvijek traga.

Prema pisanju portala Dubrovnik.net iz 2012. godine došlo je do kvara na košari koja je prevozila radnike u tunelu pa je u izvlačenju bio angažiran i HGSS.

Radnici su izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi, koja dovodi vodu na turbine hidroelektrane. Čišćenje i pjeskarenje izvodili su iz košare, na kojoj je došlo do tehničkog kvara te su ostali zaglavljeni na dubini od oko 60 metara, točnije na četvrtini 240 metara duboke cijevi.

Nakon bezuspješnog pokušaja da poprave košaru, radnici su pozvali pomoć preko Centra 112. Zbog velike količine prašine u skučenom prostoru, spasitelji su morali koristiti i maske za disanje, no na kraju su uz pomoć tehnike protuutega svi radnici izvučeni na sigurno. Srećom, svi su prošli bez ozljeda, pisao je tada Dubrovnik.net.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime