Gradonačelnik Grada Vrgorca Ante Pranić na svom Facebook profilu objavio je usporedbu broja zaposlenih u gradskoj upravi 2016. godine i listopadu 2018. godine. Kako navodi, racionalizacija je dovela do uštede od 920 tisuća kuna godišnje. Njegov status prenosimo u cijelosti i autentično:

[ NAŠE BROJKE RACIONALIZACIJE GRADA VRGORCA]

Jutros smo usporedili broj zaposlenih u gradskoj upravi, svim gradskim trgovačkim društvima (Gradska čistoća, Komunalno, Poduzetnički centar) i ustanovama (Gradska dvorana, Centar za kulturu i baštinu, Dječji vrtić, Gradska knjižnica) temeljem podataka iz lipnja 2016 (kada samo preuzeli upravljanje Gradom) i listopada 2018 (zadnji podaci o plaćama).

U lipnju 2016.godine imali smo ukupno zaposlenih 122 osoba, a za njihove mjesečne plaće je bilo potrebno izdvojiti 948 266 kn, danas imamo 111 osoba, a za njihove plaće izdvajamo 871 460 kn.

Najveću racionalizaciju smo proveli u gradskoj upravi gdje je smanjen broj djelatnika za 25% s tim da je jedna osoba na trajnom bolovanju od kada smo došli, a smanjivanje se nastavlja i u 2019.godini kada još jedna službenica napušta službu. Treba napomeniti da je gradaka uprava bila na minimalcu 18 mjeseci dok nismo stabilizirali financije.

Također moram naglasiti da u ovih 111 osoba su i djelatnici našeg Poduzetničkog centra koji skoro vlastitim projektima pokrivaju plaću, a njihov rad se ogleda u osiguranih 19 milijuna kuna bespovratnih sredstava i mnogim projektima za poljoprivrednike, svi novi stručni direktori i ravnatelji kao i sve nove stručne osobe od pedagoga u vrtiću do inženjera elektrotehnike i građevinarstva ili kemijskog inženjerstva u našim komunalnim tvrtkama, a rezultat rada tog tima se vidi u svojim projektima koje provodimo, a ne smijemo zaboraviti koliko smo vratili milijunskih dugova.Rezime naše racionalizacije znači godišnje manje 11 ljudi, uštede od 920 000 kn i novi stručni ljudi koji rade jako puno projekata!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime