Vozači, oprez: Zbog prosvjeda u Neumu, jug Hrvatske danas će biti odsječen od zemlje!

Stanovnici Neuma blokadom prometa žele upozoriti javnost na prometnu izoliranost nakon primjene schengenskih pravila i pojačanih graničnih kontrola na Bistrini i Kleku.

– Nećemo odustati od blokade magistralne ceste sve dok ne dobijemo napismeno dogovor bh i hrvatske vlasti do petka u 11.00 sati – izjavio je za Bljesak.info predsjednik Udruge “Naš Neum” Dalibor Krešić.


Tako će hrvatski jug biti potpuno prometno izoliran, a na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini očekuju se kilometarske kolone.

Blokada magistralne ceste koju je skupina Neumljana okupljena u spomenutu udrugu, frustrirana prometnom izoliranošću svoga mjesta, najavila za danas izgleda da će ipak biti održana ukoliko navedeni dogovor ne dobiju napismeno.

– Više razine vlasti BiH i Hrvatske dogovorile su da će uvažiti zahtjev stanovnika Neuma, te će za njih otvoriti granične prijelaze Imotica i Vukov klanac. Ovi granični prijelazi bi za lokalno stanovništvo trebali biti otvoreni do 15. srpnja – otkrio je ranije tijekom dana izvor portala Bljesak.info s državne razine.

O otvaranju novih graničnih između Hrvatske i BiH bit će govora na zajedničkoj sjednici Vlada ovih zemalja koja je najavljena za petak u Sarajevu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0