VOZAČI, OPREZ Kamene gromade na cesti, opasnost od većeg odrona

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila


Kako nam javljaju čitatelji, uslijed nevremena došlo je do većeg odrona na obilaznici kod Omiša, iz smjera Zakučca.


Vozače se moli za dodatan oprez na ovoj prometnici.

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Državna cesta DC1 Gračac – Knin otvorena je za sav promet.

Zbog prometne nesreće na staroj Kliškoj cesti vozi se jednim kolničkim trakom, naizmjence.Semafori na skretanju za servisnu zonu Dubac ne rade uslijed grmljavine na D8/29 km 0+575. Postavljeni znakovi opasnosti.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Posebno oprezno ovim prometnicama

Na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30. 11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14.30 do 15.30, petkom i subotom od 15.30 do 16.30, nedjeljom od 19.30 do 20.30.

Zbog radova između čvorova Ploče i Vrgorac u tunelu Šubir u oba smjera višekratno će se zaustaviti promet, i to po pet (5) puta u maksimalnom trajanju od 15 minuta po jednom zaustavljanju 13./14. 11. 2019. god. od 22 do 5 sati u smjeru Dubrovnika te 14./15. 11. 2019. god. od 22 do 5 sati u smjeru Zagreba.

Od 1. studenoga do 31. ožujka na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Do 12. studenog povodom „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preventiranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti, dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, podjsećaju iz HAK-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime