Voli Olivera, a nervira ga današnja glazba: ”Priča se samo o drogi, alkoholu, lovi, to je bezukusno”

Na Supertalentu se predstavio i 14-godišnji Martin Kosovec, koji češće pjeva no što priča


Supertalent već tradicionalno ugošćuje velike hrvatske i regionalne pjevačke nade, no priča Martina Kosovca nije još jedna uobičajena priča pjevača u usponu.


14-godišnji Martin iz Svetog Ivana Zeline počeo je pjevati već u vrtiću, a kada je krenuo u 5. razred priključio se školskom pjevačkom zboru – ostalo je povijest.

‘On još nije znao točno govoriti, ali je svaku rečenicu kad si mu završio priču, završio pjevno”, rekla je njegova majka.

Svojim glazbenim i pjevačkim talentom se predstavio na brojnim međunarodnim natjecanjima, a prošle je godine pozvan i da pjeva u Hrvatskom narodnom kazalištu sa solistima. Velika je to čast bila za jednog dječaka koji još nije krenuo ni u srednju školu, javlja Nova TV.

Nakon što je zapjevao i oduševio publiku na pozornici najveće kazališne kuće u Hrvatskoj, Martinu su se otvorila vrata drugih zanimljivih suradnji, pa je tako čak dobio i poziv da pjeva na internacionalnom Blues festivalu u Memphisu u SAD-u. Martin je tako kročio glazbenim gradom koji je iznjedrio legende poput Elvisa Presleyja, B.B.Kinga, Jerry Lee Lewisa i Johnnyja Casha, a sam kaže da voli klasičan stil Franka Sinatre.

Ovaj zreli mladić pjevanjem se bori protiv stresa te sam kaže kako ne vjeruje u onu poznatu – moraš se uklopiti. Martin svakako odudara od prosječnog dječaka svoje dobi, no baš zbog toga se ističe u masi i osvaja na prvu.Od malena izložen glazbi, ovaj mladić ima i glazbene gene, pa ne čudi njegova ljubav prema pjevanju. Naime, njegov otac Mladen je pjevač i član Lada te je oduvijek podupirao svog sina u njegovom glazbenom snu.

Jedinstven po svemu, Martin se od svojih vršnjaka razlikuje i po istančanom glazbenom ukusu – koji mu ne dopušta slušati previše trenutnih hitova.

”Malo me nervira što današnja glazba ima strašne pouke, samo se priča o drogi, alkoholu, brzim autima, lovi, svatko ima svoj ukus, ali kako bi se reklo, ovo je bezukusno”, zaključio je Martin.

Šarmantan, poseban i nevjerojatno nadaren, ovaj mladi pjevač naš je četveročlani žiri oduševio svojim nastupom, a osvojio je i simpatije publike. Otpjevao je pjesmu ”Nocturno” velikana hrvatske scene, Olivera Dragojevića te dirnuo žiri toliko – da su im krenule suze.

”E pa Martine, ovo je bilo duplo dobro, nego što misliš da je bilo dobro. Ti si jedan sjajan pjevač i definitivno imaš vokalnu tehniku, imaš osjećaj za glazbu. Svaka ti čast”, poručila mu je Martina Tomčić nakon što je odslušala njegov nastup.

Maja Šuput i Janko Popović Volarić također su zasuzili te ostali osupnuti Martinovim darom, a Maja mu je jednostavno poručila da ju je taknuo u dušu.

Obično kritičan i strog, Davor Bilman ovog je puta bio vrlo jednostavan i direktan u svojoj procjeni Martinove izvedbe.

”Ti ne da ćeš biti velik pjevač, nego već jesi sad”, komentirao je Davor.

Očekivano, Martin će nastaviti svoje natjecanje u Supertalentu, a sigurni smo i kako će nas opet oboriti s nogu nekom novom baladom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime