Vodostaj Cetine u stalnom porastu, u Hanu kod Sinja proglašeno pripremno stanje!

Iz Peruče se trenutno ispušta 120 kubika vode, kako bi se usporio rast razine vode u jezeru

Prema podacima Hrvatskih voda, u utorak ujutro vodostaj Cetine na mjernoj postaji u Hanu dosegao je 238 centimetara što znači da je na snazi pripremno stanje za poplave. Kako smo već javili, razina vode u akumulacijskom jezeru Peruća dosegla je 358 metara, što znači da nedostaju tri metra do maksimalne dozvoljene kote. Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Peruće u 11:30 minuta dosegao je 2830 centimetara, pa razina vode u Peruči trenutno raste nešto manje od centimetar po satu.


Vodostaj Cetine kod Hana (Hrvatske vode)

Nizvodno od Hana stanje s vodostajem je za sada normalno.

Iz Peruče se trenutno ispušta 120 kubika vode, kako bi se usporio rast razine vode u jezeru. Ispušta se količina vode koja je odgovara onoj koja je potrebna za maksimalan rad dva postojeća agregata.

VEZANE VIJESTI:

Za komentar proglašenja pripremnog stanja u Hanu, kao i za komentar cijele situacije s vodostajima u Dalmaciji upitali smo Hrvatske vode, a odgovor su nam najavili dostaviti u pisanom obliku, što ćemo naknadno objaviti.

Spomenimo da su , također prema podacima Hrvatskih voda, na Vranskom jezeru (Pakoštanski most), na snazi izvanredne mjere zaštite od poplava. Vodostaj je u 10 sati iznosio 233 centimetara, ali stagnira. Pripremno stanje vrijedi i za Opuzen, ali je vodostaj Neretve u opadanju.


Prema podacima Crometeo mreže postaja Pljusak.com, u Cetinskoj krajini danas su pale nove količine kiše. U Sinju su pale 4 litre u prvom dijelu dana, Hrvacama 3 litre po kvadratnom metru. Na omiškom području palo je 10 litara, a južnije od Makarske 20 litara kiše po kvadratnom metru.Nove vrlo obilne oborine očekuju se od noći na petak, a nastavit će se gotovo cijelog vikenda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0