U petak, 7. lipnja u Alkarskim dvorima od 9,30 sati održat će se simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju 2019.

Podsjećamo, Centar Miko Tripalo pokrenuo je Tripalove dane u Sinju 2015. godine kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. Ovogodišnja tema simpozija je Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj – novoj članici. I ove godine ‘Triaplovi dani u Sinju’ okupit će brojne predavače, a u okviru panel rasprave‘Poduzetništvo, solidarnost i lokalni razvoj’ predavanje će održati brigadir u miru Vlatko Bandalo, piše Ferata.

Gostujuću u programu Hit radija Bandalo je kazao kako će govoriti o nečemu što je vrlo bitno za sve nas, za cijeli cetinski kraj.

– Želio bih da naš cetinski kraj ostane cetinski raj i da kultura življenja, kultura rada i demografska obnova budu u funkciji razvoja, mladosti i ljepote. Svom predavanju dat ću naziv Sinj na Cetini, jer Sinj i Cetina se dodiruju samo u pjesmama koje prenosimo s koljena na koljeno, ali Sinj ne živi na Cetini i ne živi s Cetinom. Trendovi u svijetu i u turizmu govore kako taj biser trebamo iskoristiti i staviti ga u funkciju ovog kraja. Poruka predavanja je da ćemo ostati i boriti se na ovom prostoru – kazao je Bandalo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime